Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LED baterka s jasom 20 000 lúmenov presvieti až 290 metrov tmy

LED baterka s jasom 20 000 lúmenov presvieti až 290 metrov tmy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ako už názov napovedá, modelový rad bateriek Nitecore Tiny Monster je navrhnutý tak, aby do kompaktného balenia vtesnal maximálny svetelný výkon. Najnovší prírastok pritom dosahuje svietivosť až 20 000 lúmenov. Model TM20K je tak najjasnejší zo skupiny zariadení Tiny Monster, no stále si zachováva malé a prenosné rozmery, spolu s pohodlným ovládaním jednou rukou.

Prvá LED baterka Nitecore Tiny Monster sa objavila už v roku 2013 a bola označovaná za najmenšiu baterku na svete s výkonom 3 500 lúmenov. Výrobca zariadení odvtedy pokračoval v zdokonaľovaní svojej technológie so zameraním sa na dosiahnutie maximálnej svietivosti v minimálnom balení. V minulom roku sa pritom vývojári pochválili pôsobivou miniatúrnou LED baterkou na kľúče T4K s výkonom až 4 000 lúmenov.

Najnovší model TM20K si však prináša výkon až 20 000 lúmenov a to prostredníctvom 19-tich LED diód, ktoré prerážajú tmu s dosahom svetelného lúča až do vzdialenosti 290 metrov. Ako je tomu u predchádzajúcich modeloch, tento maximálny jas je k dispozícii len v režime „Turbo“, pričom režim „High“ je druhý najlepší, hoci ponúka skromných 3 100 lúmenov.

Kompaktná LED baterka Nitecore TM20K.

Vo vnútri je integrovaná batéria s kapacitou 9 600 mAh, ktorú možno so správnym zdrojom energie rýchlo nabiť už za 4,5 hodiny. Pre svetelný režim Turbo nie sú uvedené žiadne údaje o dobe prevádzky, no batéria udrží svetlo v režime High po dobu 45-tich minút a v režime „Mid“ s výkonom 1 900 lúmenov až 1 hodinu a 45 minút.

Svietidlo sa dodáva s priloženým puzdrom a je vybavené pádlovým tlačidlom pre pravákov aj ľavákov, ktoré je umiestnené na zadnej strane. Spolupracuje pritom s tlačidlami na prepínanie napájania a režimov, čo umožňuje používanie baterky jednou rukou. Svietidlo TM20K, ktoré je označované ako riešenie na pátranie a záchranu, aktívne zmierňovanie hrozieb alebo jednoducho na podporu nočných aktivít v prírode, je tiež vodotesné podľa normy IP68 a dodáva sa s priloženou šnúrkou na nosenie.

Výkonná a kompaktná LED baterka Nitecore TM20K má cenu 299,95 dolárov a dá sa už teraz objednať. Výrobca očakáva, že produkt bude k dispozícii od budúceho mesiaca.

Kompaktná LED baterka Nitecore TM20K.