Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 169

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Bezdrôtový nositeľný prsteň AirPoint môže nahradiť počítačovú myš a funguje ako ideálne zariadenie na klikanie počas prezentácií. Tento digitálny prsteň využíva 3D navigáciu a môže sledovať pohyb prsta nositeľa po povrchu aj vo vzduchu. Umožňuje to meniť prezentácie i pomocou vzdušných gest rukou. Výrobca tvrdí, že prsteň AirPoint tak zlepší voľnosť pohybu pri prezentovaní a je pohodlnejší a univerzálnejší ako klikanie počítačovou myšou. Dáva tak viac interaktívnych možností ako upútať pozornosť účastníkov v konferenčných a zasadacích miestnostiach, prednáškových sálach či ďalších miestach. Zariadenie tiež môže bezdrôtovo ovládať rôzne aplikácie na pripojenom počítači, či mobilnom zariadení, s operačnými systémami Windows, MacOS, iOS či Android. Batéria vydrží približne 10 hodín na jedno nabitie.

Spoločnosť Ambient Weather poskytuje presné a ľahko inštalovateľné vonkajšie meteorologické stanice pre domácnosti a ľahký priemysel. Model WS-2902C umožňuje sledovať poveternostné podmienky pomocou čitateľného farebného LCD displeja. Zariadenie monitorujte vnútorné a vonkajšie podmienky, vrátane rýchlosti vetra, smeru vetra, zrážok, UV žiarenia, slnečného žiarenia, barometrického tlaku, vnútornej a vonkajšej teploty a vlhkosti, rosného bodu, indexu tepla, chladného vetra a ďalších údajov. Druhé zariadenie WS-5000 je meteorologická stanica s inteligentným meračom vetra, ktorý nemá žiadne pohyblivé časti. Obsahuje pritom inovatívny ultrazvukový anemometer, ktorý je citlivejší na zmeny rýchlosti a smeru vetra oproti bežným technológiám. Tieto meteo stanice tiež umožňujú zdieľanie údajov o počasí na sociálnych sieťach.

Masážny robotický stôl Massage Robotics MR-01 uvoľní stuhnuté svalové partie používateľov, prostredníctvom dvoch robotických ramien, ktoré môžu byť vybavené rôznymi masážnymi valcami. Tieto ramená sa pohybujú v až šiestich osiach a navzájom spolupracujú. Robot používa vlastný kalibračný proces na meranie telesných rozmerov každého používateľa pri nastavovaní profilu. Využíva pritom umelú inteligenciu a strojové učenie, aby sa mohol vyvíjať a učiť sa, čo majú ľudia radi. Môže tiež odporúčať určité personalizované masážne postupy. Používateľ môže ovládať pohyb a silu masážnych valcov pomocou hlasových povelov, a to až v 28-ich jazykoch. Vďaka prepojeniu s cloudom sa dajú ukladať obľúbené masážne rutiny a môžu sa zdieľať aj s priateľmi.