Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dynamic Duo je ideálnou magnetickou baterkou 2 v 1 pre páry

Dynamic Duo je ideálnou magnetickou baterkou 2 v 1 pre páry
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

„Baterka“ Dynamic Duo sú vlastne dve baterky v jednom zariadení, ktoré poskytnú široký lúč, ktorý osvetľuje širokú oblasť, a sústredenejší úzky lúč. Môžu byť použité jednotlivo podľa potreby alebo magneticky spojené do jedného dvojlúčového celku.

Magnetickú baterku 2 v 1 Dynamic Duo vyrába spoločnosť Dapper Design, ktorá sa zaoberá outdoorovým vybavením. Pre väčšinu scenárov použitia sa obe baterky používajú v štandardných režimoch svietenia Maximálny, Vysoký, Stredný a Nízky. Na modeli so širokým lúčom sú výstupy pre tieto režimy 700, 350, 150 a 30 lúmenov, zatiaľ čo na modeli s úzkym lúčom sú výstupy 1 000, 500, 250 a 50 lúmenov.

To znamená, že existujú situácie, v ktorých môže byť štandardný režim Nízky stále príliš jasný. V týchto prípadoch môžu používatelia prepnúť na Vysoký, Stredný a Nízky režim „mesačného svitu“. Tie dosahujú jas len 5 lúmenov pre široký lúč a 10 lúmenov pre úzky lúč. V štandardnom svietení aj mesačnom svite je k dispozícii aj stroboskopický režim, ktorý bliká pri maximálnom výkone príslušnej baterky buď 700 alebo 1 000 lúmenov.

Magnetická duálna baterka Dynamic Duo.

Používatelia prepínajú medzi režimami a nastaveniami jednoduchým, dvojitým alebo trojitým stlačením pogumovaného tlačidla na zadnej strane každej baterky. Toto tlačidlo svieti na modro, keď je batéria úplne nabitá, na červeno, keď má menej ako 25 % kapacity a na zeleno, keď sa nabíja. Časy výdrže neboli ešte určené.

Aké teda môžu mať oddelené baterky využitie? Dizajnéri naznačujú, že pri oddelení by každú baterku mohla používať iná osoba. Mohli by byť tiež oddelene prilepené na feromagnetické povrchy, ako sú panely karosérie, aby poskytli osvetlenie v dvoch rôznych smeroch. Okrem toho, ak používateľ vie, že bude potrebovať iba určitý typ lúča na určitú úlohu, môže si priniesť len potrebné svetlo.

Magnetická duálna baterka Dynamic Duo.

Telá bateriek sú dostupné v povrchovej úprave buď z tvrdo eloxovaného hliníka v čiernej farbe alebo hliníka spracovaného mikrooblúkovou oxidáciou v bielej farbe.

Magnetická duálna baterka Dynamic Duo je súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter a je ponúkaná za zvýhodnenú cenu 69 dolárov (okolo euro). Plánovaná maloobchodná cena je 99 dolárov (asi euro). Podporovatelia sa môžu pritom rozhodnúť pre obe baterky v jednej farbe alebo jednu v čiernej a jednu v bielej farbe. Dodávka by sa mala začať v auguste tohto roku.

Magnetická duálna baterka Dynamic Duo.