Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Gnarly Racers: Preteky s malými autíčkami v pohľade z prvej osoby

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie pre každého môžu byť preteky s dronmi pri vysokých rýchlostiach v FPV (pohľad z prvej osoby) príjemné, no čo takto si vyskúšať tento netradičný pohľad trocha nižšie, priamo na zemi? Práve to ponúkajú pretekárske autíčka Gnarly Racers, ktoré dodajú všetko, čo je potrebné pre intenzívnu zábavu v pohľade z prvej osoby a navyše už nie je potrebná vyššia skúsenosť s ich pilotovaním (ale zíde sa), ako pri dronoch.

Gnarly Racers má na svedomí spoločnosť Morris Innovations, ide o rádiom ovládané pretekárske vozidlá vyrobené v mierke 1 : 36, ktoré výrobca dodáva s integrovanou 5,8 GHz kamerou, ktorá vysiela obraz na monitor alebo priamo do FPV okuliarov pre pohľad z prvej osoby, ktoré sú súčasťou výbavy.

Autíčka Gnarly Racers vďaka kamere a FPV okuliarom umožnia používateľom si zmerať sily z pohľadu prvej osoby

Každé vozidlo má rozmery 12,7 x 6,4 centimetra a dosahuje maximálnej rýchlosti 32 km / h. Dosah rádiového ovládania je pritom do 76 metrov a na jedno nabitie batérie s kapacitou 200 mAh vám poskytne zábavu v dĺžke viac ako 15 minút. Batéria sa pritom do plného stavu nabíja za menej ako 45 minút.

Používatelia majú na výber medzi automatickým režimom, v ktorom jednoducho stlačia spúšť diaľkového ovládača, alebo ručným režimom, v ktorom docielia lepšie výkony pomocou vlastného riadenia. Do pretekov sa môže naraz zapojiť až 6 autíčok Gnarly Racers, bez akéhokoľvek rušenia signálu.

Vo výbave Ganrly Racers sa nachádza aj externý monitor

Balenie obsahuje samotné vozidlo, diaľkový ovládač, samostatný monitor a FPV okuliare. Gnarly Racers sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dajú získať finančnou podporou od 187 dolárov, pričom plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 249,95 dolárov. V prípade úspechu kampane a ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy pre podporovateľov kampane by mali byť zasielané v auguste tohto roku.

Autíčka Gnarly Racers vďaka kamere a FPV okuliarom umožnia používateľom si zmerať sily z pohľadu prvej osoby