Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vynovená čítačka kníh Kindle Oasis je väčšia a odolná voči vode

Vynovená čítačka kníh Kindle Oasis je väčšia a odolná voči vode
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Amazon sa rozhodla aktualizovať svoju čítačku kníh Kindle Oasis, ktorá je v portfóliu výrobcu najtenšou a najľahšou elektronickou čítačkou kníh. Model pre rok 2017 sa môže pochváliť väčším displejom s uhlopriečkou 7 palcov a ďalšími vylepšeniami, ako je napríklad odolnosť voči vode a podpora audiokníh.

Napriek zväčšeniu displeja zo 6 na 7 palcov, čo je podľa spoločnosti Amazon až o 30 percent viac miesta pre text, si zariadenie zachováva rovnakú ostrosť 300 pixelov na jeden palec, ako jeho predchodca. Vzrástol tiež počet LED diód podsvietenia z 10 na 12, čo by v konečnom dôsledku malo prispieť k jasnejšiemu zobrazeniu textu. K dispozícii je po novom snímač okolitého svetla, ktorý dokáže automaticky prispôsobiť jas displeja podľa okolitého prostredia.

Elektronická čítačka kníh Kindle Oasis pre rok 2017 sa môže pochváliť aj odolnosťou voči vode v kategórii IPX8, čo znamená, že si poradí s ponorením do sladkej vody do hĺbky 2 metrov a to po dobu až 60 minút. Čítačka zvládne aj postriekanie slanou morskou vodou, v prípade, že si ju zoberiete so sebou na pláž k moru.

Spoločnosť Amazon predstavila aktualizovanú elektronickú čítačku kníh Kindle Oasis pre rok 2017.

Ďalším vylepšením je podpora audiokníh od spoločnosti Audible, ktorá je z časti možná aj vďaka rozšíreniu vnútorného úložiska, ktoré môže byť vo veľkosti od 8 GB až po 32 GB. Výrobca pridal aj technológiu Bluetooth pre slúchadlá a reproduktory, hoci chýba fyzický konektor pre slúchadlá.

Zatiaľ čo dizajn sa podobá modelu z roku 2016, vrátane asymetrického bočného panelu, je tentoraz čítačka vyrobená z jedného kusu hliníka. Váži 194 gramov, čiže jej váha o niečo narástla, v porovnaní s minuloročným modelom s váhou 131 gramov. Výdrž batérie udáva výrobca na šesť hodín pre klasické čítanie.

Elekotronická čítačka kníh Amazon Kindle Oasis pre rok 2017 má 7 palcový displej s hustotou 300 pixlov na jeden palec.

Elektronická čítačka kníh Amazon Kindle Oasis pre rok 2017 sa bude predávať v základnej verzii s úložným priestorom s kapacitou 8 GB od 249,99 dolárov, pričom cena za model s 32 GB za začína od 279,99 dolárov. K dispozícii je aj 32 GB model s mobilným pripojením za 349,99 dolárov. Čítačky sa dajú predbežne objednať už teraz, pričom ich dodávka je naplánovaná od 31. októbra.

Elekotronická čítačka kníh Amazon Kindle Oasis pre rok 2017 je vyrobená z jedného kusu hliníka a je odolná voči vode v kategórii IPX8.