Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Soundbar LG SJ9 sa postará o poriadne priestorové ozvučenie v obývačke

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Poriadny film si vychutnáte hneď dvakrát, ak je obraz aj zvuk v inom rozmere. O niečo podobné sa snaží aj LG a tak juhokórejskí vývojári usilovne pracovali na novej generácii akustických panelov. Tie tvoria spolu kompaktný zvukový systém, ktorý je 4K, ale nie pri videu, ale pri zvuku.

Pozrieť si dobrý film, či zahrať hru bez poriadneho zvuku je podľa mnohých používateľov hriech. Navyše v domácich podmienkach nemusí každý zvukový systém splniť očakávania. Aj preto sa vývojári z LG sústredili na túto požiadavku a svetu priniesli nový zvukový systém soundbaru SJ9.

V jednoduchosti povedané, ide o zvukový panel, ktorý sa bezdrôtovo prepája s až 200 wattovým subwooferom. Celkovo sa tak do izby dostane až 500 wattov hudobného výkonu v osem kanálovom systéme, čiže 5.1.2.

Technickú časť reprezentuje séria pripájacích konektorov, medzi ktorými je priechodzie HDMI, Jack, ale aj optický vstup. Z bezdrôtovej konektivity nechýba Bluetooth a ani Wi-Fi. Takto sa dá na zvukom systéme prehrávať hudba aj z mobilu či počítača.

Soundbar LG SJ9.

To čo však zrejme zaujme najviac, je kvalita zvuku. SJ9 ho totiž prehráva vo vysokom audio rozlíšení. V praxi to znamená 24 bitov a 192 kHz. Na takúto kvalitu zariadenie dokáže skonvertovať akýkoľvek prehrávaný zvuk, dokonca aj z telefónu, čím jeho kvalitu vylepší. Poteší aj funkcia adaptívnej kontroly zvuku. Vďaka nej soundbar rozlišuje napríklad to, či používateľ počúva rozhovor, a ak áno, prispôsobí zvuk, aby bolo hovorené slovo čo najzrozumiteľnejšie.

No a filmom pridáva LG SJ9 na význame aj vďaka technológii Dolby Atmos. Tá totiž delí jednotlivé zvuky do jednotlivých reproduktorov a tak má používateľ pocit, že sa všetko, čo vidí na obraze, deje v priestore okolo neho. Nezabudlo sa ani na nadšencov internetových skladieb a rádií. Vstavaný prehrávač Chromecast podporuje služby ako je Spotify, GooglePlayMusic, Deezer, či TuneIn.

Soundbar LG SJ9 je teda zaujímavý nielen svojim dizajnom, ale aj technologickou výbavou, a práve tá ho posúva do vyššej úrovne zvukových zariadení.