Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S modulárnym Lightpad Block M viete tvoriť hudbu v reálnom čase

S modulárnym Lightpad Block M viete tvoriť hudbu v reálnom čase
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
5. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Firma Roli už dávnejšie prišla so zaujímavým riešením hudobných klávesov v podobe 5D systému Strobe2. Aké sú všetky dimenzie to sa radšej nepýtajte, ale je jasné, že už nejde len o bežné stlačenie klávesy, no aj o silu stlačenia, či dokonca pohyb po klávese. Najnovšie sa vývojári pochválili s modulárnym systémom Lightpad Block M, ktorý vám umožní vyskladať si vlastný komponujúci hudobný nástroj podľa potrieb.

Základnou časťou je takzvaný Lightpad M. Je štvorcového tvaru a na svojom povrchu má povrch rozvlnený do 225 takzvaných microkeywaves, teda kláves či tlačidiel. Tie reagujú nielen na tlak, ale aj na pohyb po povrchu, ako sme zvyknutí pri smartfónoch. So smartfónom súvisí aj nastavenie. Jednoducho si v aplikácii nastavíte počet štvorcov a k nim priradíte jednotlivé nástroje.

Modulárny hudobný nástroj Roli Lightpad Block M.

Potom už len prstom stláčate štvorce, aby vydali príslušný zvuk. No a pri každom dotyku, či pohybe po povrchu vydá Lightpad M zvuk. Stačí jednoduché stlačenie alebo potiahnutie prsta. Tvorenie hudby tak potom trocha pripomína hru na bubon bongo, to znamená, že viete hudbu tvoriť priamo v reálnom čase.

Modulárny hudobný nástroj Roli Lightpad Block M.

Aby ste vedeli niektoré podmazy, či melódie nechať znieť v slučkách, môžete si k štvorcu Lightpad M pridať aj iné zariadenie zo série Block. Napríklad Live Block, Loop Block, Touch Block, alebo ďalšie panely Lighpad M. To všetko vám, okrem unikátneho hudobného prostredia, pomôže odviazať vašu intuíciu pri tvorbe obľúbenej hudby.

Modulárny hudobný nástroj Roli Lightpad Block M.