Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Práčky so sušičkou LG spájajú spoľahlivosť s novými technológiami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mať doma v rýchlosti vysušenú bielizeň po praní, aj mimo letného slniečka, je pre mnohých veľkou túžbou. Splniť ju dokáže moderná sušička, ale čo keď je to ďalší spotrebič, ktorý popri práčke tiež ukradne z priestoru. Zvlášť v menšej bytovej kúpeľni. Aj preto sa výrobcovia rozhodli kombinovať práčku so sušičkou do jedného zariadenia. Taký juhokórejský LG však k tomu pridal aj inteligentné funkcie a nové technológie. Veď posúďte sami.

Kombinovaná práčka so sušičkou z dielne LG vďaka svojim rozmerom ušetrí aj menším domácnostiam tak cenný priestor. Popri tom sa ale postará aj o efektívnu prevádzku, keďže sa radí do energetickej triedy A.

„Táto práčka so sušičkou nám umožňuje vyprať 9 kíl prádla a vysušiť 6 kíl prádla, čiže vie ju používať stredne veľká rodina. Prináša nám 14 programov prania a 8 režimov sušenia,“ hovorí pán Michal Borovička, NAY.

Výrobca venoval pozornosť čo najvyššej spoľahlivosti spotrebiča, a preto ho vybavil invertorovým motorom Direct Drive s priamym pohonom. Motor tak nemá žiadne remene, pričom by mal byť v porovnaní s klasickým tichší a s dlhšou životnosťou. Vďaka nemu je práčka navyše šetrná k oblečeniu.

„Využíva špeciálny pohyb motora technológiou, ktorá sa vola Six D. Čiže využíva šesť rôznych pohybov, čím vlastne imituje ručné pranie, aby bola zaručená naozaj dobrá prateľnosť a dobrá starostlivosť o textílie.“

Juhokórejskí vývojári pridali spotrebiču aj technológiu TrueSteam. Tá v kombinácii s vodou a horúcim vzduchom vytvára paru. Nielenže pomôže alergikom, ale poteší aj tých, ktorí si príliš netykajú so žehlením.

„Dezinfikuje až 99,9 percenta baktérií, čím nám vlastne umožňuje lepší život, hlavne pre alergikov a ľudí s problémami s dýchaním, pretože eliminuje hlavne roztoče a rôzne čiastočky, ktoré môžu dráždiť dýchacie cesty. Takisto túto technológiu TrueSteam vieme využiť aj na osvieženie prádla. Prádlo osvieži a vyhladí bez toho, aby sme ho museli žehliť a celý tento program trvá len 20 minút.“

Práčky so sušičkou LG spájajú spoľahlivosť s novými technológiami.

Určite sa vám aspoň raz stalo, že ste spustili práčku a až potom ste našli zatúlanú ponožku alebo nejaký ten kus spodnej bielizne. Našťastie aj na túto možnosť sa myslelo, a tak práčka v určitých prípadoch dovolí zabudnutú bielizeň doplniť.

„Táto možnosť nám vlastne odblokuje dvierka za 3 sekundy. Táto možnosť je však zablokovaná v prípade, keď je tam viac bielizne. Prípadne pri teplotách vody nad 40 stupňov je zámok zablokovaný z bezpečnostných dôvodov.“

Počas sušenia bielizne môže zasa pomôcť technológia s názvom EcoHybrid, ktorá dáva na výber z dvoch sušiacich režimov.

„Pri Eco spôsobe sušenia nám vlastne znižuje spotrebu energií a suší vzduchom. Pri štandardnom režime sušenia si zase vieme skrátiť čas.“

Moderné domácnosti často využívajú aj rôzne inteligentné technológie, ktoré prispievajú k optimalizácii a k znižovaniu nákladov. A zároveň aj spríjemňujú život. Práčka je preto vybavená inteligentným systémom LG SmartThinQ.

„Umožňuje či už kontrolu prania a sušenia na diaľku. Takisto sledovanie spotreby energií. Môžeme si vďaka jednoducho stiahnuteľnej a inštalovateľnej aplikácie na mobilný telefón do práčky nahrať napríklad nové pracie programy. V prípade problémov nám vie pomôcť zase funkcia Smart Diagnosis, ktorá vie pomocou smartfónu diagnostikovať väčšinu drobných problémov,“ dodáva pán Michal Borovička, NAY.

Práčka so sušičkou z juhokórejskej dielne si teda doslova tyká s inovatívnymi technológiami a zároveň domácnostiam šetrí priestor, čas, ale aj náklady za energie spojené s praním či sušením. Rozhodne dokáže teda spríjemniť život nejednej modernej rodine.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)