Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný Full HD projektor s Android TV sa dá ovládať hlasom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Xgimi vytvoril nový prenosný projektor MoGo Pro, ktorý v kompaktnej forme dokáže premietať obsah v rozlíšení Full HD a disponuje vstavanými reproduktormi Harman Kardon. Do sveta zábavy vás pustí aj prostredníctvom operačného systému Android TV.

Prenosný bezdrôtový projektor MoGo Pro využíva technológiou DLP, ktorá cez LED svetelný zdroj premietne obraz v rozlíšení Full HD na plochu s uhlopriečkou 76 palcov (necelé dva metre) už zo vzdialenosti dvoch metrov od steny. Jas je na úrovni 250 ANSI lúmenov a okrem podpory pre 4K vstup je prenosný projektor vybavený aj automatickým zaostrovaním a automatickou korekciou lichobežníkového skreslenia obrazu.

Prenosný bezdrôtový projektor Xgimi MoGo Pro

Používateľ nemusí len pozerať filmy, ale projektor vie využiť aj na hranie hier alebo vďaka zahrnutiu zariadenia Chromecast dokáže streamovať obsah priamo zo svojho telefónu alebo tabletu s operačným systémom iOS alebo Android, z počítača Mac / Windows alebo z Chromebooku. Služba digitálneho asistenta Google Assistant je integrovaná pre hlasovú interakciu prostredníctvom diaľkového ovládača.

Projektor má rozmery 146 x 105,5 x 94,5 milimetrov a toto prenosné zábavné centrum váži 0,9 kilogramu. Vo vnútri sa nachádza procesor Amlogic T950X2 a grafika Mali G31, spolu s 2 GB pamäte RAM a 16 GB úložného priestoru. K dispozícii sú porty USB 2.0 a HDMI, rovnako ako aj bezdrôtové pripojenie prostredníctvom technológií Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 802.11n.

Prenosný bezdrôtový projektor Xgimi MoGo Pro

Zabudovaná batéria s kapacitou 10 400 mAh by mala na jedno nabitie vydržať približne 2,5 hodiny sledovania videa alebo 5 hodín počúvania hudby. Áno, projektor vďaka svojim 3 wattovým reproduktorom Harman Kardon, s podporou 360 stupňového ozvučenia, môže poslúžiť aj ako bezdrôtový reproduktor. K dispozícii je aj klasický 3,5 mm audio konektor pre pripojenie slúchadiel.

Prenosný bezdrôtový projektor Xgimi MoGo Pro s natívnym rozlíšením 1080p má aj prijateľnú cenu. Dá sa získať prostredníctvom prebiehajúcej start-up kampane na portáli Indiegogo za 349 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, dodávka prvých kusov by sa mala začať v priebehu októbra tohto roku.

Prenosný bezdrôtový projektor Xgimi MoGo Pro