Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

OLED televízory LG vám sprostredkujú kvalitný filmový zážitok

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vďaka moderným technológiám sa môžeme už aj vo svojej obývačke cítiť ako keby sme sledovali film niekde v kine. Túto atmosféru vykúzlia napríklad aj najnovšie OLED televízory z dielne juhokórejského výrobcu LG, ktoré v sebe skĺbili zobrazenie v sýtych farbách s čierno-čiernou farbou a poriadne priestorové ozvučenie.

Vrcholom obrazovej technológie sú v súčasnosti nepochybne OLED panely. Tie oproti LCD panelom dokážu podať živšie a jasnejšie farby s vysokou úrovňou kontrastu a divákovi sa tak odkryjú detaily pre dotvorenie filmového zážitku.

„Hlavný rozdiel medzi OLED-om a LED-om je, že klasický LED je podsvietený, pričom OLED svieti každý jeden pixel samostatne. LG OLED technológia prináša najdokonalejšiu čiernu, kde ten bod nesvieti a nie je ani podsvietený,“ vysvetľuje pán Patrik Janko, NAY.

Modelový rad OLED televízorov z dielne LG pre tento rok disponuje vysokým rozlíšením s viac ako 8 miliónmi bodov, z ktorých každý si je schopný individuálne riadiť svoj vlastný jas.

„V dnešnej dobe už je bežné, že OLED televízory majú rozlíšenie 4K, čo je oproti Full HD televízorom 4 krát väčšie rozlíšenie.“

K bohatším farbám a ostrému obrazu vo vysokom kontraste prispeje aj podpora viacerých technológií HDR, ako sú Dolby Vision, HDR10 Pro, HLG Pro či Advanced HDR od spoločnosti Technicolor. Aby si používateľ mohol vychutnať čo najkvalitnejší obraz aj zo zdrojov s nižším rozlíšením, televízory LG získali do výbavy technológiu spracovania signálu prevzorkovaním na vyššie rozlíšenie.

Mozgom všetkého je najnovší obrazový procesor Alpha 9, ktorý zlepšuje obrazové detaily, odstraňuje nežiaduce artefakty a stará sa o hladký a prirodzený pohyb aj v dynamických scénach. Používateľa však do deja vtiahne nielen obraz, ale aj ozvučenie. Pocit reality v tomto prípade vytvorí 360 stupňový priestorový zvuk v podobe technológie Dolby Atmos.

OLED televízory LG môžu fungovať aj ako multimediálne centrum. Sú totiž vybavené vlastným operačným systémom webOS, ktorý sa spája s internetom cez káblovú alebo bezdrôtovú Wi-Fi sieť.

„Tieto televízie sú už Smart, čiže inteligentné a okrem iných funkcií majú aj technológiu ThinQ, ktorá rozumie ľudskej reči. Hlasové pokyny môže používateľ zadávať do mikrofónu na ovládači Magic Remote.“

Dodaný ovládač zjednoduší používateľom aj klasický štýl diaľkového ovládania. Intuitívnou formou im umožní prepínať programy, vyhľadávať nový obsah a využívať ďalšie funkcie televízora.

„Magic Remote je ovládač, ktorý sa správa ako počítačová myš, čiže pohybom ruky viete si otvárať aplikácie, otvárať obrázky, posúvať,“ dodáva pán Patrik Janko, NAY.

Tenká obrazovka OLED televízora LG môže splynúť so štýlom obytného priestoru a jej plocha môže dokonca niekomu pripomínať plátno v kine. Vďaka moderným obrazovým a zvukovým technológiám to však po zapnutí televízora nebude ani tak ďaleko od pravdy.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)