Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosné elektronické bicie Senspad spája mobilná aplikácia

Prenosné elektronické bicie Senspad spája mobilná aplikácia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Francúzski vývojári zo spoločnosti Redison vytvorili perkusný hudobný nástroj s názvom Senspad, ktorý sa bezdrôtovo pripojí k sprievodnej mobilnej aplikácii v smartfóne používateľa, ktorá mu tak sprostredkuje nastavenie pre ľubovoľnú biciu súpravu.

Základný systém Senspad tvorí jediný bicí disk s priemerom 279,4 milimetrov a pár bicích paličiek. Disk sa cez Bluetooth bezdrôtovo spojí s mobilnou aplikáciou v smartfóne alebo tablete s operačným systémom iOS alebo Android. Oneskorenie počas hrania by malo byť menšie ako 20 milisekúnd, no ak by sa to hudobníkovi predsa len zdalo byť veľa, k dispozícii je aj USB adaptér, ktorý káblovým prepojením ešte viac zníži latenciu.

Elektronický perkusný hudobný nástroj Senspad.

Bicí disk Senspad váži menej ako 1,1 kilogramu a disponuje vlastnou batériou, ktorá na jedno nabitie vydrží približne 16 hodín hrania. Používateľ si v aplikácii môže nastaviť tri dopadové zóny, ktoré vydávajú rôzne zvuky bubna. Tie sa dajú spájať a kombinovať, pričom si používateľ môže nastaviť citlivosť úderov paličiek v dopadovej zóne. Pre realistickejší pocit z hrania na bicie si používateľ môže pridať senzor Senstroke pre nohu.

Aplikácia umožňuje hranie na elektronické bicie v reálnom čase alebo nahráva hudobný výkon pre neskoršie zdieľanie s kapalou. Ponúka aj interaktívne výukové programy pre začiatočníkov. Samozrejme vďaka elektronickému dizajnu je hranie oveľa tichšou záležitosťou, ako v prípade plnej akustickej bicej súpravy.

Elektronický perkusný hudobný nástroj Senspad.

V prípade, že jediná hracia plocha disku Senspad nevyhovuje štýlu hudobníka, môže systém vybaviť viacerými bicími diskami a pre každý z nich priradí jednotlivé zvuky vybraných bicích. Systém je kompatibilný s digitálnymi audio pracovnými stanicami a softvérom pre produkciu hudby cez USB MIDI alebo Bluetooth pripojenie. Senspad sa dá taktiež použiť aj pre rozšírenie tradičných bicích bez toho, aby sa pod nohami plietli nejaké káble.

Elektronický perkusný hudobný nástroj Senspad je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať jeden kus bicieho disku za finančnú podporu vo výške 130 EUR. V balení za 450 EUR budú tri kusy bicích diskov, dva senzory Senstroke, bicie paličky a adaptér Redison Pro Latency. V prípade, že všetko pôjde podľa plánov výrobcu, distribúcia prvých kusov by sa mala začať v priebehu marca 2020.

Elektronický perkusný hudobný nástroj Senspad.