Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ikonický hudobný prehrávač Apple iPad Touch vstal z mŕtvych

Ikonický hudobný prehrávač Apple iPad Touch vstal z mŕtvych
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ubehli už štyri roky, kedy naposledy spoločnosť Apple priniesla novú verziu zariadenia iPod Touch. No zdá sa, že tento ikonický hudobný prehrávač sa ešte nechystá do digitálneho neba. Výrobca totiž predstavil jeho najnovšiu 7. Generáciu, ktorá je samozrejme prispôsobené dnešnej modernej dobe.

Po dizajnovej stránke sa najnovší iPod Touch príliš nelíši od svojich predchodcov a stále si ponechal tlačidlo Home s funkciou Touch ID. Rovnako ako tomu bolo v prípade starších modelov, aj pri najnovšej verzii má používateľ na výber rôzne farebné prevedenia v ružovej, striebornej, sivej, zlatej, modrej a červenej farbe.

7. generácia Apple iPod Touch

Vo vnútri zariadenia iPod Touch sa uhniezdil procesor A10 Fusion, ktorý bol prvýkrát predstavený so smartfónmi iPhone 7 a iPhone 7 Plus v roku 2016. Nie je to síce úplná novinka, no procesor je dostatočne výkonný na všetko, čo používatelia s hudobným prehrávačom potrebujú. Vylepšenie výkonu znamená, že aj náročnejšie časti iOS12, vrátane rozšírenej reality alebo skupinového video chatu budú teraz hladko bežať aj na zariadení iPod Touch. Používateľ si tak bude môcť vychutnať aj náročnejšie mobilné hry a ďalší obsah tak, ako to nikdy predtým nebolo s iPod Touch možné.

7. generácia Apple iPod Touch

Čo sa týka displeja a zadnej kamery, vyzerá to tak, že špecifikácie zostali nezmenené, takže displej si zachoval uhlopriečku 4 palce a zadná kamera disponuje rozlíšením 8 megapixlov, čo síce nie je moc v dnešnej dobe, ale na svoje účely to postačí.

Nový Apple iPod Touch je už teraz k dispozícii s tromi rozličnými verziami kapacity vnútorného úložiska. Model s 32 GB stojí 199 dolárov, zatiaľ čo 128 GB model má cenu 299 dolárov. Trojicu uzatvára model s veľkou kapacitou 256 GB, ktorý sa predáva za 399 dolárov.

7. generácia Apple iPod Touch