Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TCL pridáva dva tablety, bezdrôtové slúchadlá a hodinky pre seniorov

TCL pridáva dva tablety, bezdrôtové slúchadlá a hodinky pre seniorov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V rámci výstavy IFA 2020 oznámila spoločnosť TCL uvedenie množstva nových produktov, vrátane dvojice Android tabletov, úplne bezdrôtových slúchadiel do uší a inteligentných hodiniek, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre seniorov.

Možno najzaujímavejším prírastkom do portfólia výrobcu sú nové tablety s operačným systémom Android. Vyšší model TCL 10 Tab Max má 10,36-palcový širokouhlý displej s rozlíšením 2 000 x 1 200 pixelov, ktorý je lemovaný tenkým rámom. Tablet prichádza dokonca s dotykovým perom Stylus. Okrem toho disponuje duálnym mikrofónom s ďalekým dosahom pre zlepšenie videohovorov. Tablet bude dostupný vo štvrtom štvrťroku za cenu 299 EUR (model so 4G) alebo za 249 EUR (model len s Wi-Fi pripojením).

Tablet TCL 10 Tab Max.

Z pohľadu špecifikácií o niečo chudobnejší model TCL 10 Tab Mid má 8-palcový displej s hrubšími rámami okolo. Je poháňaný procesorom Snapdragon 665 a podľa výrobcu ponúkne „výkonný reproduktorový systém“. Na oboch tabletoch sa dá aktivovať vyhradený režim pre deti a spoločnosť TCL tvrdí, že displeje produkujú zredukované modré svetlo. Tablet TCL 10 Tab Mid príde tiež vo štvrtom štvrťroku za cenu 229 EUR.

Tablet TCL 10 Tab Mid

Ďalším prírastkom sú najnovšie úplne bezdrôtové slúchadlá do uší TCL MoveAudio S200, ktoré sa radia do cenovo dostupnej úrovne. Používateľ môže očakávať výdrž batérie okolo 3,5 hodiny nepretržitej prevádzky na jedno nabitie, no spolu s nabíjacím puzdrom sa dá dosiahnuť výdrž až 23 hodín. Slúchadlá majú nízku latenciu a sú vybavené praktickými funkciami, ako je automatické pozastavenie prehrávania po vytiahnutí slúchadiel z uší.

Výrobca pridal štyri lúčové mikrofóny a elektronickú redukciu šumu, vďaka čomu bude hlas používateľ zreteľný a čistý. Slúchadlá MoveAudio S200 sú odolné proti prachu a vode s krytím v kategórii IP54. Do predaja sa dostanú na konci tohto mesiaca za cenu 99 EUR. K dispozícii budú v čiernej a v bielej. Nabíjacie puzdro bude v rovnakých farbách a navyše je k dispozícii aj jeho modrozelený variant.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší TCL MoveAudio S200.

Posledným oznámeným produktom sú inteligentné hodinky pre seniorov, ktoré spoločnosť TCL nazvala MoveTime Family Watch. Vďaka sledovaniu fyzickej aktivity, detekcii prípadných pádov, sledovaniu srdcového tepu a možnosti hands-free telefonovania je toto nositeľné zariadenie určené „pomáhať seniorom si udržať svoju nezávislosť“. Hodinky tiež ponúkajú možnosť pripomienok na užitie liekov a vykonanie fyzickej aktivity pri dlhej nečinnosti. Ak sa deteguje pád, zvolené núdzové kontakty sú informované do 60 sekúnd a je im poskytnutá lokácia nositeľa. Hodinky tiež zobrazia výstrahy, ak zistia nepravidelne rýchly alebo pomalý srdcový rytmus.

Nové hodinky majú OLED displej s rozmermi 41 x 48,5 mm, na ktorom sa zobrazujú optimalizované a zväčšené ikonky. Sú tiež odolné voči vode a prachu v kategórii IP67. Inteligentné hodinky pre seniorov TCL MoveTime Family Watch vyjdú na jeseň a budú sa predávať za cenu 229 EUR.

Inteligentné hodinky pre seniorov TCL MoveTime Family Watch.