Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Streamovacie projektory Epson majú zvuk vyladený od Yamahy

Streamovacie projektory Epson majú zvuk vyladený od Yamahy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Epson uviedla na trh až tri nové laserové projektory EpiqVision - jeden model má veľmi krátku projekčnú vzdialenosť a dva modely sú mini projektory. Modely LS300 UST a EF12 sa pritom dodávajú s integrovaným zvukom vyladeným expertmi zo spoločnosti Yamaha a sú rovno pripravené na streamovanie.

Používatelia môžu streamovať filmy, televízne programy či hry priamo do projektorov prostredníctvom aplikácie Epson EpiqVision. Nový laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou Epson EpiqVision Ultra LS300 dokáže premietať obsah na plochu s uhlopriečkou 120 palcov (3 metre) zo vzdialenosti len 39 centimetrov od steny. No zvládne premietať na plochu s uhlopriečkou 61 palcov (155 centimetrov) zo vzdialenosti len jedného palca (2,54 centimetra).

Projektor má svietivosť 3 600 lúmenov, dynamický kontrast až 1 500 000 : 1, obnovovaciu frekvenciu 60 Hz a môže sa pochváliť 10-bitová farebnou hĺbkou. Má zabudované bezdrôtové pripojenie a najnovšie rozhranie Android TV na streamovanie obsahu zo služieb Hulu, HBO, Disney+. Dodáva sa s technológiou Chromecast pripravenou na bezdrôtové prenášanie obsahu zo smartfónu alebo tabletu. K dispozícii sú tiež dva porty HDMI.

Laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou Epson EpiqVision Ultra LS300.

Spoločnosť Epson pritom uzavrela partnerstvo so spoločnosťou Yamaha pre špeciálne navrhnutý reproduktorový systém 2.1. Ten pozostáva z dvoch špičkových meničov Yamaha a basového reproduktora, ktorý sľubuje „poskytnúť skutočný audiofilský výkon“. Používatelia môžu tiež spárovať zdroj hudby s projektorom cez Bluetooth, aby mohli zariadenie používať ako bezdrôtový reproduktor.

Cena tohto modelu je 1 999,99 dolárov. K dispozícii je možnosť spojiť model LS300 s jendou z obrazoviek Epson SilverFlex Ambient Light Reject pre vyššiu kvalitu obrazu, ktorá je porovnateľná s kvalitou popredných televízorov. No treba pridať ďalších 100 dolárov za 100-palcovú obrazovku alebo ďalších 200 dolárov za 120-palcovú obrazovku.

Laserový projektor Epson EpiqVision Mini EF12.

Oba modely mini projektorov dokážu na stenu premietať obsah do uhlopriečky až 150 palcov (3,81 metra). No musia byť umiestnené v dostatočnej veľkej vzdialenosti od steny. V prípade modelu EF12 je to až 2,24 metra od steny (vzdialenosť pre EF11 nie je uvedená). Model EF12 je dodávaný so zabudovaným bezdrôtovým pripojením, Android TV a Chromecast. No na streamovanie obsahu s modelom EF11 bude potrebné pripojiť streamovacie riešenie k portu HDMI.

Projektor EF12 má tiež upravený zvukový systém spoločnosťou Yamaha. Skladá sa z dvoch špičkových meničov, no nemá basový reproduktor. Model EF11 neťaží z výhody spolupráce so spoločnosťou Yamaha a je dodávaný s jediným vysokofrekvenčným reproduktorom a basreflexom.

Nový laserový projektor Epson EpiqVision Mini EF12 stojí 999,99 dolárov, zatiaľ čo model EF11 vyjde na 799,99 dolárov. Všetky tri modely sa začnú predávať od budúceho mesiaca.

Laserový projektor Epson EpiqVision Mini EF11.