Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Olive Pro zosilnia hlasy a znížia hluk

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Olive Pro zosilnia hlasy a znížia hluk
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti Olive Union navrhli zaujímavé úplne bezdrôtové slúchadlá do uší s názvom Olive Pro, ktoré v sebe kombinujú technológiu potláčania okolitého hluku a zároveň môžu poslúžiť aj ako načúvací prístroj, pretože sú schopné zintenzívniť reč ľudí, ktorí sa rozprávajú s používateľom.

Rovnako ako v prípade iných prispôsobených načúvacích prístrojov, slúchadlá Olive Pro prevedú používateľa krátkym testom sluchu. Tento test je určený na vyhodnotenie oblastí citlivosti a slabosti krivky sluchu, pomocou ktorého si môže používateľ vytvoriť osobnú krivku ekvalizéra, ktorá by mala pomôcť zosilniť hlasy, ktoré počúva cez slúchadlá.

Bezdrôtové slúchadlá do uší Olive Pro sú navyše registrované americkou agentúrou FDA ako lekársky prístroj, čo im dáva možnosť sa nazývať načúvacím prístrojom. Prostredníctvom viacerých integrovaných mikrofónov v každom slúchadle sú schopné odfiltrovať šum v pozadí a používateľovi tak poskytnúť „krištáľovo čistý zvuk reči bez skreslenia“.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší a načúvací prístroj v jednom Olive Pro.

Spracovanie zvuku v reálnom čase nie je nikdy ľahká úloha, vzhľadom na obrovský rozsah profilov zvukov v pozadí, ktoré sa musia odfiltrovať. V mnohých prostrediach je samotný hluk pozadia tvorený ľudskou rečou, nielen ľuďmi, ktorých chce používateľ počúvať, takže je otázne, ako sa s týmto problémom slúchadlá v reálnom svete popasujú. Tak či onak, slúchadlá sa prostredníctvom Bluetooth technológie dajú bezdrôtovo spárovať s mobilnou aplikáciou v smartfóne a spolu s použitím nabíjacieho puzdra sa celková výdrž batérie pohybuje na slušných 18-tich hodinách.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší a načúvací prístroj v jednom Olive Pro.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší a načúvací prístroj v jednom Olive Pro sú momentálne súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo, kde sa dajú získať za akciovú cenu 199 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 299 dolárov. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane mala prebehnúť vo februári 2021.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší a načúvací prístroj v jednom Olive Pro.