Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 47

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Najmä dámy neustále s nadšením očakávajú inovácie v kozmetike. Ich hlad v tomto smere má z časti utíšiť zaujímavé kozmetické zariadenie. Na základe špecifických požiadaviek dokáže totiž pripraviť požadovaný prípravok na daný problém. A to všetko v pohodlí domova. Mali by sa teda kozmetičky triasť o svoju profesiu?

Formularity je prvý domáci kozmetický prístroj, ktorý zriedi a nadávkuje aktívny tekutý kozmetický prípravok z vloženej ampulky. Prípravky môžu byť zamerané na konkrétne problémy, ako je dehydratácia, mastnosť a nerovnomerný tón pleti, alebo môžu pripraviť pokožku, aby bola vnímavejšia na aplikáciu iných kozmetických produktov. Stlačením tlačidla si používateľ vyberie jednu z troch ampúl s tekutými prípravkami, ktoré prístroj zmieša s vloženým tónovačom pleti. Výsledná zmes sa dávkuje na vopred vložený bavlnený tampón, ktorý je zohriaty alebo ochladený na optimálnu teplotu pre lepšiu absorpciu prípravku do pokožky.

Zadné cyklistické svetlo SureLight je vyfrézované z jedného bloku pieskovaného a eloxovaného hliníka leteckej kvality. Po jeho pripevnení k magnetickému držiaku sa svetlo automaticky zapne a sústava až 22 červených LED diód zostane nepretržite rozsvietená, až kým jazdec nezloží svetlo z držiaka. Integrovaný akcelerometer deteguje spomalenie bicykla, kedy sa LED diódy dočasne zosvetlia a slúžia tak ako brzdové svetlo. SureLight má navyše zo zadnej strany osadný snímač, ktorý deteguje približujúce sa vozidlo. Keď zariadenie zistí, že zozadu sa k bicyklu rýchlo približuje auto, svetlo varovne rozsvieti ďalších šesť oranžových LED diód. V bežnom režime má svetlo SureLight svietivosť 200 lúmenov a jeho diódy osvetľujú v uhle až 120 stupňov.

Vrecková herná konzola Pocket je navrhnutá tak, aby nostalgickým používateľom poskytla možnosť zahrať si viac ako 2 700 pôvodných hier z kaziet pre konzoly Game Boy, Game Boy Color a Game Boy Advance. Podporované sú tiež herné systémy ako Game Gear, Neo Geo Pocket Color, Atari Lynx a ďalšie. Hry sa zobrazujú na 3,5-palcovom LCD displeji s rozlíšením 665 bodov na palec. Pod displejom chráneným sklom Gorilla Glass sa nachádzajú ovládacie tlačidlá. Pod nimi sú umiestnené tlačidlá „štart“, „vybrať“ a „domov“. Integrovaná batéria s kapacitou 4 300 mAh má výdrž okolo šiestich hodín hrania na jedno nabitie. K dispozícii je i voliteľný dok, ktorý umožní hranie na veľkej obrazovke televízora.

Fotoaparát Alice chce spojiť to najlepšie z pohodlného fotenia pomocou smartfónu s kvalitou snímania obrazu cez DSLR fotoaparát. Smartfón sa teda dá prepojiť s fotoaparátom a rôzne nastavenia snímania sa vykonávajú pomocou mobilnej aplikácie. Používateľ môže svoj telefón pripevniť priamo na zadnú časť tela fotoaparátu a získa tak prístup k fyzickému tlačidlu spúšte a otočnému ovládaciemu koliesku. Fotografia alebo video sa zachytí cez takmer 11 megapixelový obrazový snímač vo formáte Micro Four Third. K dispozícii je i držiak na pripevnenie externého hardvéru, ako sú napríklad mikrofóny. Fotoaparátu nechýba ani závit pre montáž na statív. Alice disponuje automatickým zaostrovaním, nastavením clony a stabilizáciou objektívu, pričom je kompatibilný s objektívmi MTF.