Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný DAC prevodník Astell & Kern prepojí staršie slúchadlá

Prenosný DAC prevodník Astell & Kern prepojí staršie slúchadlá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnoho výrobcov smartfónov sa v poslednej dobe obrátilo chrbtom ku klasickému 3,5 mm audio konektoru. To znamená, že vaše obľúbené slúchadlá budú pravdepodobne potrebovať určitú pomoc, aby ste sa s nimi pripojili. Luxusná značka Astell & Kern na to reaguje novým prenosným USB-C DAC prevodníkom.

Nový USB-C Dual DAC prevodník z dielne spoločnosti Astell & Kern je uzavretý v puzdre zo zliatiny zinku a vyznačuje sa originálnym šikmým dizajnom výrobcu. Je pritom navrhnutý tak, aby ponúkol prepojenie medzi zvukovým výstupom z konektora USB-C nielen v smartfónoch, ale aj v moderných tabletoch, notebookoch a tiež aj v stolných počítačoch. Vďaka tomu si môže používateľ pripojiť bežné slúchadlá s 3,5 mm konektorom a zvýši si tak kvalitu výstupného zvuku.

Prenosný DAC prevodník Astell & Kern.

Vo vnútri hlavnej časti zariadenia sa nachádzajú dva digitálno-analógové prevodníky (DAC) Cirrus Logic CS43198 MasterHiFi podporujúce natívne prehrávanie vo formáte DSD256, ako aj zvukové súbory vo formáte PCM 32-bit / 384-kHz. Tieto DAC prevodníky pracujú s nezávislým analógovým zosilňovačom, ktorý je navrhnutý tak, aby poskytoval živý zvuk bez skreslenia. Obvod pritom využíva rovnaké exkluzívne kondenzátory, ktoré sa nachádzajú v digitálnych audio prehrávačoch spoločnosti A&K, s prísľubom stability výkonu a „najlepšieho zvuku vo svojej triede“.

Prenosný DAC prevodník Astell & Kern.

Hlavné telo má na jednom konci 3,5 mm audio konektor, do ktorého je možné zapojiť 3-pólové a 4-pólové konektory slúchadiel, zatiaľ čo na druhom konci sa nachádza tienený postriebrený medený kábel, ktorý končí v konektore typu USB-C. Prenosný DAC prevodník je schopný pracovať s vysokoimpedančnými slúchadlami, takže používateľ môže zapojiť svoje audiofilské slúchadlá, keď príde domov. Celé zariadenie má približne rovnakú veľkosť ako USB flash disk a váži len 25 gramov, čo uľahčí jeho prenášanie.

Prenosný DAC prevodník Astell & Kern.

No zariadenie má niekoľko potenciálnych negatív. Kábel USB-C Dual DAC nie je v súčasnosti kompatibilný so zariadeniami iPhone a iPad, hoci bude fungovať s väčšinou zariadení s operačným systémom Android, Windows a macOS. Čerpá pritom energiu z portu USB-C, do ktorého je zapojené, a teda nemá vlastnú batériu, takže možno bude musieť používateľ strážiť batériu v hostiteľskom zariadení.

Prenosný DAC prevodník Astell & Kern sa začne predávať od mája za cenu 149 dolárov.