Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tichý 4K Laser TV projektor využíva chladenie kvapalinou

Tichý 4K Laser TV projektor využíva chladenie kvapalinou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Začiatkom roku 2017 sa skupina GAC Technology Group spojila so spoločnosťou HP Inc. za účelom 10-ročnej spolupráce v oblasti vývoja a predaja inteligentných projektorov. Najnovším ovocím tejto spolupráce je 4K Laser TV projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou BP5000, ktorý nebude rušiť divákov nepríjemným prevádzkovým hlukom.

Nový DLP projektor HP BP5000 využíva zdroj fluorescenčného laserového svetla ALPD 3.0, ktoré sľubuje životnosť viac ako 25 000 hodín používania a je vybavený kvapalinovým chladením, ktoré by malo poskytnúť veľmi tichú prevádzku.

Projektor má rozlíšenie 4K UHD a dokáže premietať 120-palcový (3,04 metra) obraz zo vzdialenosti len 33 palcov (približne 84 centimetrov) od steny alebo čiernej obrazovky. K dispozícii je podpora HDR10 pre realistickejšiu reprodukciu obrazu a až 90 percent farebnej škály DCI-P3. Zahrnutá je aj kompenzácia pohybu MEMC na zníženie rozmazania pri rýchlo sa pohybujúcich scénach.

4K Laser TV projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou HP BP5000.

Model HP BP5000 sa môže pochváliť automatickým zaostrovaním a automatickou korekciou lichobežníkového skreslenia a má jas 2 000 ANSI lúmenov, čo podľa spoločnosti GAC predstavuje ekvivalent 6 000 optických lúmenov, vďaka čomu by obraz nemal byť rušený okolitým svetlom. Integrovaný senzor pre ochranu očí deaktivuje zdroj svetla, ak zistí, že sa k projektoru blíži používateľ.

V rámci nastavenia typu všetko v jednom boli do projektora osadené aj dva 15 wattové reproduktory. Nechýbajú však ani konektory S / PDIF a 3,5 mm audio jack na pripojenie externých zvukových zariadení a dva porty HDMI s ARC umožňujú prenos zvuku aj cez HDMI. K dispozícii je aj jeden port USB 2.0.

4K Laser TV projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou HP BP5000.

Projektor pracuje na operačnom systéme Android 8.0 a je vybavený štvorjadrovým procesorom MS6A848 s grafickým procesorom Mali GPU a dedikovaným čipom na spracovanie farieb v 4K. Veľkosť operačnej pamäte RAM je 3 GB a k dispozícii je 32 GB úložného priestoru. Projektor podporuje bezdrôtové pripojenie prostredníctvom Bluetooth 4.0 a dvojpásmovej Wi-Fi 802.11n, ako aj fyzické pripojenie cez Ethernet LAN.

Súčasťou výbavy je aj Roku Express 4K, takže projektor môže slúžiť aj ako inteligentný televízor s veľkou obrazovkou. Používatelia môžu dokonca hlasovo komunikovať s BP5000 vďaka podpore digitálnych asistentov Siri, Alexa a Asistent Google. K dispozícii je i možnosť zrkadlenia obrazovky z mobilných zariadení s operačným systémom iOS a Android.

4K Laser TV projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou HP BP5000.

Nový 4K Laser TV projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou HP BP5000 je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať 21 736 HKD (približne 2 362 EUR), čo predstavuje úsporu 30 percent oproti plánovanej maloobchodnej cene. Distribúcia sa odhaduje na september 2021.

4K Laser TV projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou HP BP5000.