Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Počítačová myš na štýl origami sa dá zložiť na plocho a zbaliť do vrecka

Počítačová myš na štýl origami sa dá zložiť na plocho a zbaliť do vrecka
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 11. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci v súčasnosti existuje množstvo ľahšie baliteľných počítačových myší, zvyčajne sú to len menšie, no ťažšie použiteľné verzie bežných myší. Novinka s názvom Air.0 je v tomto smere iná. Je to plnohodnotná bezdrôtová Bluetooth myš inšpirovaná skladačkou origami, ktorá sa dá zložiť na plocho a môže sa tak oveľa ľahšie prenášať.

Zariadenie Air.0 váži len 40 gramov a po zložení na plocho je zväčša tenké len 4,5 milimetra. Výnimkou je oblasť, v ktorej sa nachádza infračervený optický snímač, ktorý má hrúbku 10 milimetrov. Ak ho chce používateľ premeniť na použiteľnú trojrozmernú podobu počítačovej myši, stačí jednoducho zložiť a spojiť dve strany pomocou magnetického konektora, aby sa do seba zacvakli.

Origami počítačová myš Air.0.

Origami počítačová myš sa potom dá používať viac-menej ako bežná myš s ľavým a pravým mechanickým tlačidlom na oboch stranách a dotykovou plochou uprostred, ktorá simuluje rolovacie koliesko. Myš má telo vyrobené z vode odolnej vegánskej kože, hoci na každom rohu sú tvrdé plastové časti, ktoré umožňujú ľahší pohyb po povrchoch, ako sú dosky stolov.

Origami počítačová myš Air.0.

Jedno nabitie 3,7 V / 500 mAh lítium-polymérovej batérie cez USB kábel údajne vystačí až na tri mesiace používania. Myš má rýchlosť sledovania až 762 milimetrov za sekundu a je kompatibilná so zariadeniami s operačnými systémami iOS, Android a Windows s technológiou Bluetooth.

Origami počítačová myš Air.0.

Origami počítačová myš Air.0 je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu od 385 HKD (približne 49,48 EUR). V prípade, že sa dostane do výroby, dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na marec 2023.

Origami počítačová myš Air.0.