Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Klávesnica Pixel sa dá prispôsobiť pomocou kociek Lego

Klávesnica Pixel sa dá prispôsobiť pomocou kociek Lego
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 11. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Z kociek Lego sa dá postaviť takmer čokoľvek a teraz sa to týka aj klávesnice. Pixel je nová mechanická klávesnica od spoločnosti MelGeek, ktorú si používateľ môže prispôsobiť pomocou kociek Lego okolo okraja, na zadnej strane alebo dokonca aj na samotných klávesoch.

V jadre vyzerá Pixel ako každá iná klávesnica, doplnená 88 klávesmi na všetkých správnych miestach. Rozdiel je v tom, že klávesnica je celá posiata známymi hrbolčekmi, ktoré sa spájajú s dielikmi Lega alebo by sme ich mali nazývať všeobecne ako „stavebné kocky“, keďže so samotnou spoločnosťou Lego to zrejme nebolo konzultované.

Každopádne, široké voľné priestory po okrajoch klávesnice sú priestorom, ktoré sa dá ozdobiť vzormi, obrázkami, slovami alebo čímkoľvek iným, podľa fantázie. Zadná strana klávesnice Pixel je tiež veľkým „plátnom“ pre umelecké vyjadrenie, hoci nie je isté, koľko ľudí ho tam uvidí. Používateľ môže dokonca odlepiť plastové kryty klávesov a na každý kláves umiestniť tehličku, pričom v ponuke sú tri rôzne farebné schémy. A žiadne moderné príslušenstvo k PC sa nezaobíde bez nejakých krikľavých svetiel. Na modeli Pixel lemujú okraje a nachádzajú sa nad smerovými šípkami.

Vizuálne prispôsobiteľná klávesnica Pixel.

Prispôsobiteľný nie je len vzhľad klávesnice. Ak má používateľ preferencie pre pocit a zvuk jednotlivých klávesov, spínače sa dajú jednoducho vysunúť a zmeniť za iné. Funkcie konkrétnych klávesov a skratiek možno nastaviť pomocou aplikácie.

Klávesnica so všetkými týmito „vychytávkami“ znie aj celkom solídne. Možno ju pripojiť k celému radu zariadení s operačnými systémami Windows, MacOS, iOS, Android a Linux, vrátane počítačov, notebookov, telefónov a tabletov. Možno ju pripojiť káblom cez USB typu C alebo bezdrôtovo cez Bluetooth USB kľúč.

Vizuálne prispôsobiteľná klávesnica Pixel.

Spoločnosť MelGeek v súčasnosti hľadá finančné prostriedky na klávesnicu Pixel na startup portáli Kickstarter. Cena príspevku sa začína na 199 USD a ak všetko pôjde podľa plánu, dodávky by sa mali začať v januári 2023.