Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Razer má ďalší zárez v segmente výkonných herných notebookov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Razer patrí medzi populárneho výrobcu najmä v hráčskej obci, ktorú sa snaží zaujať aj tohtoročnou verziou vlajkovej lodi herného notebooku Blade. Ten je podľa výrobcu najmenším herným notebookom na svete s 15,6 palcovým displejom. Navyše sa jeho výkon môže aj zniekoľkonásobiť prostredníctvom novej verzie externého zariadenie pre grafické karty s názvom Razer Core X.

Nový herný notebook Razer Blade pre rok 2018 má 15,6 palcový IPS, no samotné telo nie je príliš väčšie v porovnaní so 14 palcovým modelom z minulého roka. Používateľ má na výber z dvoch verzií. Prvá z nich má Full HD displej s obnovovacou frekvenciou 144 Hz, zatiaľ čo druhá verzia notebooku sa môže pochváliť 4K displejom, ktorý zvláda zobraziť až 100 percent farebnej palety Adobe RGB.

Herný notebook Razer Blade pre rok 2018 je v najtenšom mieste hrubý len 16,8 milimetra a váži len 2 kilogramy.

Táto šelma medzi notebookmi je poháňaná procesorom 8. generácie Intel Core i7 spolu s operačnou pamäťou 16 GB RAM a vnútorným SSD úložiskom s kapacitou 512 GB. Náročnejší hráči môžu siahnuť po konfigurácii s 32 GB RAM a vnútorné úložisko sa môže rozšíriť až na 2 TB. Na výber je z modelov osadených grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 1060 alebo GTX 1070.

K notebooku sa navyše dajú pripojiť až tri externé monitory naraz prostredníctvom portov Mini Display, HDMI a Thunderbolt 3.

Vnútornosti sú uzavreté v extrémne štíhlom hliníkovom tele. Výrobca tvrdí, že je to najmenší herný notebook na svete s 15,6 palcovým displejom. na svete. V najtenšom mieste je hrubý len 16,8 milimetra a váži len 2 kilogramy. Razer sa inšpiroval dnešnými smartfónmi a tak sú rámy okolo displeja hrubé len 4,2 milimetra. K notebooku sa navyše dajú pripojiť až tri externé monitory naraz prostredníctvom portov Mini Display, HDMI a Thunderbolt 3.

Nový herný notebook Razer Blade pre rok 2018 má 15,6 palcový IPS, no samotné telo nie je príliš väčšie v porovnaní so 14 palcovým modelom z minulého roka.

Ak by sa niekomu nezdal byť výkon nového Razer Blade dostatočný, môže si k nemu zapojiť najnovšiu verziu zariadenia Raze Core X s rozmermi 330 x 160 x 60 milimetrov. Zariadenie slúži ako externá skrinka pre pripojenie až troch plnohodnotných grafických kariet pre stolné počítače. Tie sú napájané 650 W zdrojom, ktorý taktiež môže napájať ďalšie zariadenie cez port Thunderbolt 3.

Nový herný notebook Razer Blade pre rok 2018, ako aj najnovšia verzia zariadenia Razer Core X sú už dostupné pre niektoré krajiny cez internetový obchod spoločnosti. Celosvetová dostupnosť sa chystá na začiatok júna. Notebook Razer Blade sa predáva od 1 899 dolárov v závislosti od zvolenej konfigurácie, zatiaľ čo Razer Core X dostalo cenovku 299 dolárov.

Zariadenie Razer Core X slúži ako externá skrinka pre pripojenie až troch plnohodnotných grafických kariet k notebookom s operačným systémom Windows alebo MacOS.