Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Všestranný herný ovládač Tilted sleduje pohyby hlavy nositeľa

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fanúšikovia počítačových hier, ktorí berú svoju záľubu trocha vážnejšie, môžu byť frustrovaní z náročného ovládania niektorých hier pomocou klávesnice a myši. Tento problém by mohlo vyriešiť zariadenie Tilted, ktoré je navrhnuté pre presnejší a intuitívnejší spôsob ovládania viacerých funkcií v počítačových hrách. Nosí sa na slúchadlách, odkiaľ sleduje prirodzený pohyb hlavy používateľa.

Zariadenie Tilted má malý obdĺžnikový tvar a montuje sa na vrchol herných slúchadiel prostredníctvom dodávanej magnetickej podložky s lepidlom. K dispozícii je v čiernej alebo bielej farbe. Používateľ najprv v softvérovom rozhraní na počítači priradia až 8 klávesových príkazov pre konkrétne pohyby hlavy, ako je napríklad naklonenie rôznymi smermi alebo posun hore a dole. Výdrž batérie na jedno nabitie je udávaná na 20 hodín.

Herný ovládač Tilted.

Tilted po montáži na slúchadlá a priradení príkazov už len sleduje pohyb hlavy používateľa pri hraní. Jednotlivé gestá rozpoznáva prostredníctvom integrovaného gyroskopického senzora. Prenos príkazov do počítača funguje bezdrôtovo a rýchlosť je udávaná len na dve milisekundy. Zariadenie by malo byť kompatibilné s 99% všetkých herných titulov pre PC a dá sa navyše využívať i s neherným softvérom. Môže sa tak stať vhodným nástrojom aj pre zdravotne postihnutých používateľov.

Herný ovládač Tilted je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 48 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 79 dolárov. Distribúcia prvých kusov by sa mala začať v decembri tohto roku.

Herný ovládač Tilted.

Herný ovládač Tilted.