Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový smerovač s Wi-Fi 6E od TP-Link má motorizované antény

Nový smerovač s Wi-Fi 6E od TP-Link má motorizované antény
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť TP-Link priniesla na veľtrh CES 2022 viacero nových Wi-Fi smerovačov, vrátane jedného, ktorý automaticky premiestňuje svoje vlastné antény pre lepšie pokrytie signálom Wi-Fi.

Tento inovatívny Wi-Fi 6E smerovač nesie názov TP-Link Archer AXE200 Omni a obsahuje motorizované samonastaviteľné antény. Dal by sa tak označiť aj za robotický smerovač. Je schopný pripájať zariadenia v pásmach 2,4 a 5 GHz, ako aj v novom, exkluzívnom 6 GHz pásme Wi-Fi 6E.

S viac ako dvojnásobne väčšou šírkou pásma ako má 5 GHz pásmo a bez rušenia zo zariadení Wi-Fi predchádzajúcej generácie, sa toto 6 GHz pásmo umiestnilo ako najnovšia aktualizácia Wi-Fi siete. V súčasnosti síce nie je príliš veľa klientskych zariadení podporujúcich Wi-Fi 6E, ktoré sú schopné využívať 6GHz pásmo, no v blízkej budúcnosti ich počet bude určite narastať.

Wi-Fi 6E smerovač TP-Link Archer AXE200 Omni.

Pokiaľ ide o inteligentné motorizované antény, tie sa budú otáčať a automaticky prispôsobovať počas dňa na základe polohy zariadenia a využitia Wi-Fi, aby sa zabezpečilo čo najsilnejšie pripojenie. Spoločnosť TP-Link uvádza najvyššie rýchlosti až 4,8 Gbps v pásme 5 GHz a 6 GHz, ako aj rýchlosti až 1 148 Mbps v pásme 2,4 GHz. Smerovač je vybavený aj ultra-vysokorýchlostným portom WAN, ktorý dokáže spracovať prenosové káblové rýchlosti až 10 Gb/s, plus ďalší ethernetový konektor, ktorý je schopný akceptovať rýchlosť až 2,5 Gb/s.

Spoločnosť TP-Link zatiaľ pre svoj nový smerovať AXE200 Omni nestanovila cenu. Na trh by sa mal dostať niekedy koncom tohto roka.