Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prístrešok od Cinch prenáša kempingovú plachtu dole zo stromov

Prístrešok od Cinch prenáša kempingovú plachtu dole zo stromov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnohí kempujúci chránia svoje vonkajšie miesto na sedenie pred dažďom tak, že ho zakryjú plachtou zavesenou medzi blízkymi stromami. Nový prístrešok s príznačným názvom Shelter využíva na prvý pohľad jednoduchší a univerzálnejší prístup, keďže ide o samostatnú plachtu, ktorú možno postaviť kdekoľvek.

Prístrešok Shelter vytvorila americká spoločnosť Cinch, ktorá sa zaoberá outdoorovým vybavením, ktorá predtým priniesla rad samorozkladacích stanov. Základom zostavy Shelter je samotná plachta, ktorá je vyrobená z ripstop polyesteru s nosnosťou 3 000HH. To znamená, že že materiál dokáže zadržať stĺpec vody vysoký 3 000 mm. Pokiaľ ide o materiály typu stanu, hodnotenie nepremokavosti 3 000HH je celkom dobré. Plachta má tiež tepelne utesnené švy a je odolná voči UV žiareniu SPF 50+.

Samostatný prístrešok Cinch Shelter.

Súčasťou balenia je aj pružná tyč vyrobená zo sklenených vlákien s nárazovou šnúrou, ktorá tvorí oblúkový hlavný vchod, dve tyče z uhlíkovej ocele, ktoré držia strechu, plus popruhy a kolíky, ktoré udržujú plachtu pripevnenú k zemi. Po zostavení má celok rozmery 200 centimetrov na výšku, 380 centimetrov na šírku a 285 centimetrov na dĺžku.

Samostatný prístrešok Cinch Shelter.

Podľa konštruktérov dokáže prístrešok postaviť jedna osoba len za niekoľko minút. Po jeho zložení ho možno zbaliť do priloženej valcovitej nylonovej tašky s rozmermi 60 centimetrov na dĺžku a 20 centimetrov na šírku.

Prístrešok Shelter je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať od 299 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 399 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v januári 2023.

Samostatný prístrešok Cinch Shelter.