Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nafukovací stan Crocoon ako útulná domáca skrýša pre dospelých

Nafukovací stan Crocoon ako útulná domáca skrýša pre dospelých
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie je nič lepšie, ako sa pri kempovaní v divočine uvelebiť vo vlastnom, pohodlnom stane. Nový model Crocoon je navrhnutý tak, aby priniesol rovnakú útulnú atmosféru aj do parkov, ľudských domovov alebo dokonca do postelí.

Nafukovací stan Crocoon, ktorý navrhla írska spoločnosť Crua Outdoors, je technicky izolovaný stan a nie je určený výlučne na nocovanie v prírode. Namiesto toho sa dá ľahko postaviť na záhrade, v obývačke, v kancelárii alebo kdekoľvek inde, kde si ľudia chcú zdriemnuť, meditovať, čítať alebo sa inak zdržiavať a utiecť od hlasných zvukov, jasných svetiel a všeobecného ruchu. A áno, možno ho umiestniť aj na posteľ.

Nafukovací stan Crocoon.

Stan má vode odolnú / priedušnú podlahu a vonkajšiu časť z nylonu rip-stop, tepelnú izoláciu regulujúcu teplotu s prímesou grafénu, dva vchody na zips, dva vetracie otvory kryté sieťkami proti hmyzu a vnútorné vrecká na odkladanie vecí. Má tiež integrovaný rám so vzduchovým nosníkom, ktorý sa údajne dá nafúknuť za menej ako minútu pomocou štandardnej ručnej pumpy.

Nafukovací stan Crocoon.

Po nastavení má celá vec rozmery 193 centimetrov na šírku, 203 centimetrov na dĺžku a 122 centimetrov na výšku. Po zložení sa dá zbaliť do balíka s rozmermi 48 x 25 x 25 centimetrov. Jeho celková hmotnosť je 4,5 kilogramu.

Hoci Crocoon nie je vyrobený priamo na samostatné kempovanie, určite sa dá na tento účel použiť. Na tento účel je k dispozícii voliteľný balík „Full Kit“, ktorý obsahuje samonafukovací matrac, ktorý sa zapína na zips do podlahy stanu, spolu s dvoma spacími vakmi izolovanými grafénom.

Nafukovací stan Crocoon.

V prípade záujmu je stan Crocoon momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 329 dolárov. Cena kompletnej súpravy je 499 dolárov. Plánované maloobchodné ceny sú 499, respektíve 799 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu vývojárov, distribúcia by sa mala začať v decembri 2022.