Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prometheus 1: Baterka, lampáš a zapaľovač na stojane statívu

Prometheus 1: Baterka, lampáš a zapaľovač na stojane statívu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vo väčšine prípadov táborenia alebo kempovania si ľudia so sebou na cesty berú baterku, lampáš a zapaľovač alebo zápalky. Zariadenie Prometheus 1 pritom kombinuje všetky tieto veci v jednom modulárnom systéme, spolu s teleskopickým magnetickým statívovým stojanom.

Hlavnou hviezdou multifunkčného svetla Prometheus 1, ktoré vyrába hongkonská spoločnosť Mars Players, je letecká baterka. Tá je vyrobená z tvrdej eloxovanej hliníkovej zliatiny, má 150-stupňový nastaviteľný lúč a dosahuje maximálny výkon 200 lúmenov. Dá sa pritom nastaviť na režimy s nízkym jasom (80 lúmenov), vysokým jasom a režim stroboskopu. Na jedno dvojhodinové nabitie lítiovej batérie s kapacitou 1 400 mAh by mala baterka údajne vydržať až štyri hodiny prevádzky.

Multifunkčné svetlo Prometheus 1.

Ak si to používatelia želajú, môžu jednoducho držať baterku v ruke, keď kráčajú lesom. Alternatívne však možno baterku namontovať na koniec priloženej teleskopickej tyče. Táto tyč potom môže slúžiť ako predĺžená rukoväť pre baterku alebo ju možno pripevniť k priloženej skladacej sade statívových nôh, čím sa z nej stane svetelný stojan s nastaviteľnou výškou.

Multifunkčné svetlo Prometheus 1.

Baterku je možné nakloniť tak, aby smerovala priamo von z konca tyče, alebo ju možno nakloniť nadol, pod uhlom 90 stupňov. Prvá konfigurácia by sa dala využiť na osvetlenie vnútra stanu, zatiaľ čo druhá konfigurácia by mohla použiť na osvetlenie pracovného priestoru z jednej strany.

Navyše, pretože má statív magnetické pogumované nožičky, môže byť prilepený horizontálne alebo vertikálne na kovový povrch zaparkovaného auta, nákladného auta alebo SUV. V tomto prípade by bola baterka pripojená priamo k statívu, pričom by medzi nimi nebola žiadna teleskopická tyč.

Multifunkčné svetlo Prometheus 1.

Nakoniec je tu opätovne naplniteľný zapaľovač. Nachádza sa v hornej časti teleskopickej tyče a keď sa nepoužíva, je chránený sklopným krytom. Okrem toho, že sa používa na zakladanie ohňa a podobne, môže byť tiež použitý v kombinácii so statívom na vyžarovanie útulnej žiary nad táborom.

Multifunkčné svetlo Prometheus 1 je momentálne súčasťou už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter. Ponúka sa za akciovú cenu 149 dolárov (okolo 137 euro). Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane je 299 dolárov (asi 275 euro). Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy by mali byť zasielané už v priebehu februára 2024.

Multifunkčné svetlo Prometheus 1.