Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bluetooth sledovač nástrah sa zameriava na najlepšie rybárske miesta

Bluetooth sledovač nástrah sa zameriava na najlepšie rybárske miesta
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nové zariadenie Probe švédskej výroby je navrhnuté tak, aby rybárom pomohlo chytiť viac rýb. Robí to tak, že sleduje nástrahu do hlbín a zaznamenáva hĺbku a podmienky, v ktorých sa ryby zhlukujú.

Zariadenie Probe vynašiel švédsky rybár Christer Chytraéus a v súčasnosti sa uchádza o pozornosť na startup portáli Kickstarter. Efektívne vodotesné zariadenie meria 33 mm na dĺžku, váži len 7 gramov a je pripevnené k hornej časti vlasca. Nástraha je v spodnej časti vlasca.

Po vhodení sondy do vody spolu s nástrahou začnú jej integrované snímače merať a zaznamenávať faktory, ako je dĺžka nahodenia, hĺbka vody, teplota vody a osvetlenie pod vodou, spolu s rýchlosťou, akou sa sonda a nástraha pohybujú vo vode. Je navrhnutá tak, aby sa nekývala ani na seba inak neupozorňovala.

Bluetooth sledovač nástrah Probe.

Keď sa ryba zachytí na nástrahu, zariadenie zaznamená charakteristické trhnutie vlasca, spolu s hĺbkou a ďalšími premennými, v ktorej k tejto udalosti došlo. Po navinutí späť na hladinu a priblížení k smartfónu používateľa potom sonda cez Bluetooth prenesie zaznamenané údaje do aplikácie v smartfóne.

Pomocou aplikácie môže používateľ určiť, ako ďaleko má nahadzovať a ako hlboko má nechať nástrahu klesnúť pri ďalších nahodeniach. Dôležité je tiež poznať teplotu vody, svetelné podmienky a počasie. Všetky tieto údaje sa tiež zaznamenávajú v aplikácii, pretože môžu informovať o hĺbke, v ktorej sa ryby zdržiavajú pri ďalších návštevách toho istého miesta.

Bluetooth sledovač nástrah Probe.

Keďže signály Bluetooth sa cez vodu šíria veľmi slabo, sonda nemôže rybárovi poskytnúť údaje o hĺbke v reálnom čase. Namiesto toho aplikácia na základe rýchlosti, akou zariadenie klesalo pri predchádzajúcich hodoch, odhaduje jeho aktuálnu hĺbku. Používateľ je prostredníctvom aplikácie upozornený, keď nástraha približne dosiahne cieľovú hĺbku, takže ju môže začať navíjať.

Za predpokladu, že sa sonda dostane do výroby, dá sa získať za príspevok v sume od 104 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je 149 EUR.

Bluetooth sledovač nástrah Probe.