Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Točiace sa Limbo môže spochybniť podstatu vašej reality

Točiace sa Limbo môže spochybniť podstatu vašej reality
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Miniatúrnu podobu obľúbenej hračky točiaceho sa vlka používal herec Leonardo DiCaprio vo filme Inception, aby zistil, či sa nachádza v reálnom svete alebo vo sne, ktorý sa môže stať nočnou morou. Pokiaľ sa chystáte aj vy odhaliť pravdu o svojej realite, môžete siahnuť po najnovšej točiacej sa špičke s názvom Limbo od spoločnosti Fearless Toys. Tento točiaci sa vlk, ktorý nie je točiacim vlkom v pravom slova zmysle sa totiž dokáže otáčať na špičke niekoľko hodín bez prestávky.

Točiaca špička Limbo z dielne výrobcu Fearless Toys je vlastne samostatne sa vyvažujúci gyroskop, ktorý sa po roztočení dokáže na svojej špičke točiť dlhú dobu. Celá mágia sa ukrýva v podobe akcelerometra, integrovaného obvodu a tichého motora, ktorý je napájaný nabíjateľnou batériou. To všetko sa podarilo vložiť do CNC obrábaného tela s guľovým ložiskom na špičke.

Točiaca špička Limbo z dielne výrobcu Fearless Toys je vlastne samostatne sa vyvažujúci gyroskop, ktorý sa po roztočení dokáže na svojej špičke točiť dlhú dobu.

Pokiaľ sa točiacej špičke Limbo do cesty nedostane žiadna prekážka, jej tvorcovia tvrdia, že ich algoritmy zabezpečia, aby sa Limbo na špičke otáčalo po dobu až štyroch hodín. To by mal byť dostatočne dlhý čas na to, aby fanúšik filmu Inception začal spochybňovať, či je vo sne alebo nie.

Interná batéria sa prostredníctvom microUSB portu nabije za približne 30 minút. Používateľ sa k portu dostane odskrutkovaním vonkajšieho plášťa, ktorý je vyrobený buď z hliníka alebo z titánu. Titánové verzia točiacej sa špičky je len v natívnom titánovom prevedení, zatiaľ čo verzia z hliníka môže byť v natívnom hliníkovom prevedení, matnom čiernom alebo lesklom čiernom prevedení.

Pokiaľ sa točiacej špičke Limbo do cesty nedostane žiadna prekážka, jej tvorcovia tvrdia, že ich algoritmy zabezpečia, aby sa Limbo na špičke otáčalo po dobu až štyroch hodín.

Ak vás táto hračka zaujala, môžete si ju objednať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za sumu od 49 dolárov. K dispozícii je aj verzia World Record, ktorá obsahuje špeciálny mechanizmus a nenabíjateľnú batériu pre točenie sa Limba po dobu viac ako štyridsiatich hodín. Vývojári zrejme trafili klinec po hlavičke, lebo do skončenia kampane zostáve ešte 44 dní a už teraz sa im podarilo vyzbierať viac ako 300 000 dolárov, pričom požadovaná suma bola nastavená na 40 000 dolárov. Distribúcia prvých točiacich sa hračiek Limbo je naplánovaná na december 2018.

Celá mágia sa ukrýva v podobe akcelerometra, integrovaného obvodu a tichého motora, ktorý je napájaný nabíjateľnou batériou. To všetko sa podarilo vložiť do CNC obrábaného tela s guľovým ložiskom na špičke.