Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sega oslavuje s miniatúrnou verziou hernej konzoly Game Gear

Sega oslavuje s miniatúrnou verziou hernej konzoly Game Gear
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Možno málokto o tom vie, no tento týždeň je to už 60 rokov, čo japonská Sega podniká. Pri tejto príležitosti sa tento videoherný gigant rozhodol predstaviť jednu zo svojich klasických herných konzol v miniatúrnom formáte. Zoznámte sa s Game Gear Micro.

Vyzerá veľmi podobne ako 8-bitová herná konzola Game Gear, ktorá bola uvedená na trh v roku 1990, no je dosť malá na to, aby sa zmestila do dlane. Sega k miniatúrne hernej konzole predáva aj zväčšovaciu šošovku „Big Window Micro“, takže si môžete detailne pozrieť, čo sa deje na jej 1,15-palcovom displeji. Samotná zmenšenina hernej konzoly má rozmery len 80 x 43 x 20 milimetrov a dodáva sa s mono reproduktorom a konektorom pre pripojenie slúchadiel. Napája sa buď dvomi tužkovými batériami typu AA alebo napájacím káblom USB.

Miniatúrna herná konzola Sega Game Gear Micro.

Spoločnosť Sega v skutočnosti vydáva štyri rôzne verzie Gamer Gear Micro, ktoré sa líšia nielen farebným prevedením, ale aj rôznymi nainštalovanými hrami. Na výber je verzia v čiernej farbe (s hrami Sonic the Hedgehog, Puyo Puyo 2, Out Run a Royal Stone), v červenej farbe (s hrami Revelations: The Demon Slayer, Megami Tensei Gaiden: Last Bible Special, GG Shinobi a Columns), v modrej farbe (so Sonic & Tails, Gunstar Heroes, Sylvan Tale a Baku Baku Animal) a nakoniec v žltej farbe, ku ktorej získate hry Shining Force Gaiden: Ensei - Jashin no Kuni he, Shining Force: The Sword of Hajya, Shining Force Gaiden: Final Conflict a Nazopuyo Aruru no Ru.

Miniatúrna herná konzola Sega Game Gear Micro.

No miniatúrna herná konzola Sega Game Gear Micro sa začne predávať až od 6. októbra, kedy si Sega pripomína 30. výročie vydania pôvodnej hernej konzoly Game Gear. Spočiatku bude dostupná len na trhu v Japonsku. Každá verzia bude stáť 4 980 jenov (približne 41 EUR), zatiaľ čo zberatelia môžu získať všetky štyri verzie za 27 255 jenov (približne 223 EUR) a zároveň získajú aj zväčšovaciu šošovku Big Window Micro.

Miniatúrna herná konzola Sega Game Gear Micro.