Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nástroj pre kempovanie nareže drevo a premení plechovku na varič

Nástroj pre kempovanie nareže drevo a premení plechovku na varič
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Každý gram navyše sa počíta, najmä ak sa vyberiete s batohom do odľahlej prírody. Existuje síce niekoľko prenosných varičov práve pre tento typ scenára, no nový nástroj Survival Stove Head túto myšlienku minimalizmu posúva do extrému. Funguje ako ostrý nôž pre rezanie dreva na ohnisko a zároveň pomôže s prípravou jedla.

Nový nástroj s názvom Survival Stove Head váži 57 gramov a je navrhnutý pre kempovanie v prírode, kedy netreba so sebou brať bežný varič na drevo. Nástroj je vyrobený z leštenej nehrdzavejúcej ocele a v zloženej forme je približne rovnako veľký ako bežný vreckový nôž.

Nástroj Survival Stove Head.

Tri ramená s veľkými zubami sa dajú roztiahnuť smerom von od centrálneho závesu, čo používateľovi umožní ich rozložiť cez okraj prázdnej plechovky, ktorá sa potom môže naplniť vetvičkami, zatiaľ čo na rozložené ramená si používateľ položí hrniec na varenie polievky, fazule alebo čohokoľvek iného, čo bolo v plechovke.

Jedno z ramien nástroja má ostrú hranu, ktorá mu umožňuje pracovať ako nôž. S ním môže používateľ buď otvoriť plechovku, narezať vetvičky alebo podpaľač na založenie ohňa. Tento nástroj má tiež karabínu, ktorou sa dá pripevniť k batohu alebo slučke na opasok, hoci s dĺžkou len 10 centimetrov a šírkou 2,5 centimetra by sa v prípade potreby dal ľahko zasunúť aj do vrecka.

Nástroj Survival Stove Head.

Nástroj Survival Stove Head je k dispozícii prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstater, kde sa dá získať za finančný príspevok od 20 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy pre podporovateľov kampane by mohli byť zasielané niekedy v auguste 2020.

Nástroj Survival Stove Head.