Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vodný dron Chasing F1 spúšťa do hĺbky kameru, aby našla skryté ryby

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pri podvodných dronoch si určite niektorí ľudia povedia, že by to mohol byť ideálny nástroj na hľadanie rýb. No operátor na povrchu nedokáže vždy zistiť, kde sa dron nachádza pod hladinou. Toto vyriešil nový vodný dron s názvom Chasing F1 Fish Finder Drone.

Toto zariadenie, ktoré vytvorila čínska spoločnosť Chasing Innovation, je v podstate malá loďka v tvare podobnom bójke. Ovláda sa bezdrôtovo prostredníctvom Wi-Fi pripojenia (do vzdialenosti 30 m) pomocou mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS / Android v smartfóne používateľa. Štyri pohonné jednotky umožňujú dronu sa pohybovať dopredu, dozadu, do strán alebo sa otáčať na mieste. Pomocou háčika môže navyše so sebou ťahať voliteľnú sonarovú jednotku alebo diaľkovo aktivovaný dávkovač návnad.

Vodný dron na vyhľadávanie rýb Chasing F1 Fish Finder Drone.

Keďže jasne žltá polovica Chasing F1-tky zostáva neustále nad vodnou hladinou, používateľ môže vždy vidieť, kde sa dron nachádza. Vďaka integrovanému GPS modulu môže tiež vidieť jeho polohu na mape v aplikácii. Ak sa dron náhodou dostane mimo dosah Wi-Fi signálu, použije GPS pre automatický návrat do zóny dosahu signálu.

Kedykoľvek sa rozhodne používateľ, že chce hľadať ryby, jednoducho dá pokyn dronu, aby vysunul olovom vyváženú kameru s rozlíšením 1080p / 30fps z priestoru na jeho spodnej strane. Kamera, ktorá je pripojená k elektricky navinutému elektrickému káblu, potom pomaly klesá, až do maximálnej hĺbky 28 m. Ako náhle používateľ na diaľku zastaví jej zostup, kamera sa vráti do horizontálnej polohy.

Vodný dron na vyhľadávanie rýb Chasing F1 Fish Finder Drone.

V aplikácii potom môže používateľ vidieť to, čo sníma kamera, vrátane hľadaných rýb. Na displeji smartfónu sa pritom zobrazuje aj hĺbka a teplota vody. Kamera si pod vodnou hladinou môže pomáhať aj infračerveným svetlom, najmä v tmavých hĺbkach. Napájanie zabezpečí vymeniteľná lítiová batéria s kapacitou 4 800 mAh, ktorá by mala na jedno nabitie vydržať štyri až šesť hodín prevádzky.

Vodný dron na vyhľadávanie rýb Chasing F1 Fish Finder Drone je už teraz k dispozícii za cenu 699 dolárov.

Vodný dron na vyhľadávanie rýb Chasing F1 Fish Finder Drone.