Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zaťahovací stan Campo sa môže ľahko zmeniť zo stanu na otvorený prístrešok

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti Campo Designs vytvorili niečo, čo nazývajú ako prvý zaťahovací stan na svete. Nesie označenie Escape M4 a jeho hybridný dizajn umožňuje používateľom zdvihnúť látku stanu a získať výhľad na okolie na štýl otvoreného prístrešku.

Zaťahovací stan Campo Escape M4 má konštrukciu navrhnutú tak, aby sa predný okraj, kde sa kupola stanu stretáva s podlahou, dal stiahnuť späť na druhú stranu do rôznych otvorených polôh. Vďaka tomu si môžu používatelia vychutnať krásne výhľady na čerstvom vzduchu.

Zaťahovací stan Campo Escape M4.

Používatelia môžu zaťahovací stan nastaviť do šiestich rôznych polôh, od úplne uzavretého kupolového stanu až po nastavenie maximálnej ventilácie, pri ktorom sa látka stanu stočí späť do väčšej časti zadnej steny. Rôzne nastavenia by sa mohli ukázať ako veľmi obľúbené počas denných hodín, pričom chránia používateľov pred slnkom, keď jedia a relaxujú, a nemusia sa potiť v uzatvorenom stane.

Zaťahovací stan Campo Escape M4.

Okrem toho, že sa stan môže otvoriť vánku a oblohe, má aj tri vetracie otvory a veľký vstup. Vetracie otvory aj vstup sú samozrejme chránené pripevniteľnou sieťkou proti hmyzu. Podlaha stanu má plochu takmer 6,5 štvorcových metrov a pojme tak štyroch dospelých v spacích vakoch. Stan má telo vyrobené z odolného ripstop terylénu potiahnutého polyuretánom, ktoré drží konštrukcia vyrobená zo sklolaminátu a hliníku. Postavenie stanu údajne trvá približne 10 minút. Vo vnútri sú aj úložné vrecká a klipy, ktoré pomáhajú udržiavať poriadok.

Zaťahovací stan Campo Escape M4.

S hmotnosťou 10 kilogramov Escape M4 rozhodne nie je stan, ktorý sa ľahko zavesí na batoh, no spoločnosť Campo ho zabalila do vaku, ktorý sa dá nosiť ako batoh pre jeho ľahšiu prepravu.

Zaťahovací stan Campo Escape M4 je dostupný prostredníctvom startup kampane na portáli Indiegogo za 325 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 500 dolárov. Dodávka by sa mala rozbehnúť v marci 2022.

Zaťahovací stan Campo Escape M4.