Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pero od Xiaomi prekladá z knihy, zvukovej nahrávky či z fotografie

Pero od Xiaomi prekladá z knihy, zvukovej nahrávky či z fotografie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 12. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť Xiaomi vytvorila inovatívne zariadenie Mijia Dictionary Pen, ktoré má podobu digitálneho pera a je navrhnuté na prekladanie rôzneho obsahu. Pero s integrovaným displejom pritom dokáže prekladať text z knihy či časopisu, hlasové nahrávky či dokonca preloží aj text nasnímaný vlastným fotoaparátom.

Pero na prekladanie obsahu Xiaomi Mijia Dictionary Pen poskytne používateľovi laserové skenovanie textu, systém rýchleho rozpoznávania, ako aj presný softvérový preklad, viacjazyčný preklad či funkciu na zapisovanie.

Na jeho zadnej strane je umiestnený 8-megapixelový fotoaparát, ktorý je schopný skenovania z viacerých uhlov. Nechýba ani schopnosť priameho čítania textu zhora, ako aj laserový snímač pre preklad textu od niekoľkých riadkov, až po celú stranu textu.

Pero na prekladanie obsahu Xiaomi Mijia Dictionary Pen.

Výrobca sa chváli, že jeho zariadenie dokáže rozpoznať čínsky a anglický text s úspešnosťou až 99 percent, pričom miera presnosti online aj offline prekladu je údajne porovnateľná s konkurenčnými zariadeniami.

Zariadenie obsahuje viac ako 15 miliónov čínskych a anglických pojmov, ktoré sú čerpané z profesionálnych čínskych a anglických zdrojov. Ide konkrétne o „Oxford Advanced English-Chinese Dictionary“ (9. vydanie), „Golden Mountain Powerword“, „Students‘ Modern Chinese Standard Dictionary“, „Čínsky slovník idiómov“ a podporovaný je aj offline režim prekladu cez takzvaný „Starý čínsky slovník“.

Pero na prekladanie obsahu Xiaomi Mijia Dictionary Pen.

Nechýba podpora výstupu zaznamenaného obsahu do externej aplikácie, ktorá umožňuje úpravy prekladu, zdieľanie obsahu online, ako aj tlač preloženého obsahu. Ak používateľ nájde vo vetách alebo názvoch chyby, z aplikácie ich môže takisto aj opraviť.

Okrem toho, zariadenie využíva aj dvojicu mikrofónov a algoritmus redukcie šumu s umelou inteligenciou. Ten podporuje preklad hlasu v reálnom čase, ako aj konverziu hlasového záznamu na text, čo je rozhodne užitočnou funkciou najmä na cestách.

Pero na prekladanie obsahu Xiaomi Mijia Dictionary Pen.

Xiaomi Mijia Dictionary Pen sa bude zatiaľ predávať výlučne na čínskom trhu za uvádzaciu cenu 699 CNY (približne 95 EUR. Neskôr sa cena zvýši na 799 CNY (okolo 110 EUR). Zatiaľ nie sú známe žiadne informácie o globálnej dostupnosti.

Pero na prekladanie obsahu Xiaomi Mijia Dictionary Pen.