Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

.simstechnology pridáva „oči“ na chrbát, aby vás chránili pred hrozbou

.simstechnology pridáva „oči“ na chrbát, aby vás chránili pred hrozbou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na veľtrhu CES 2024 v americkom Las Vegas bolo odhalené nositeľné zariadenie z dielne spoločnosti .simstechnology, ktorého cieľom je priniesť svet, v ktorom si ľudia budú môcť užívať svoje vonkajšie aktivity bez strachu z ohrozenia inou osobou.

Toto patentované osobné bezpečnostné nositeľné zariadenie je navrhnuté tak, aby nositeľa upozornilo na človeka, ktorý sa k nemu blíži zozadu a poskytne mu tak čas na reakciu na potenciálnu hrozbu. Môže tak skúsiť odstrašiť potenciálneho útočníka alebo získa čas na upozornenie na túto situáciu svojim núdzovým kontaktom. Vďaka tomu sa už nikdy nebude musieť s obavami obrezať za chrbát.

Osobné bezpečnostné nositeľné zariadenie .simstechnology.

Hoci už existujú nositeľné kamery, ktoré zachytávajú incidenty, môžu ich len zaznamenať. Nedokážu teda varovať používateľa pred incidentom, takže mu nemôže včas predísť. Patentovaná technológia spoločnosti .simstechnology je v tomto iná, pretože reaguje v reálnom čase. Eliminuje tak prvok prekvapenia potenciálneho útočníka a zároveň poskytuje nositeľovi väčšiu informovanosť o svojom okolí. To mu umožňuje byť sebaistejší pri vonkajších aktivitách, či už ide o beh, túru v lese alebo prechádzku v meste po zotmení.

Osobné bezpečnostné nositeľné zariadenie .simstechnology.

Fotoaparát v zariadení sníma vysokou snímkovou frekvenciou a je vysoko citlivá na svetlo. Zariadenie, ktoré je umiestnené na chrbte používateľa, či už je to batoh alebo bežecký popruh, tak nepretržite sníma množstvo fotografií každú sekundu. Keď čip umelej inteligencie v zariadení rozpozná blížiacu sa osobu zozadu, upozorní na to nositeľa prostredníctvom pripojených inteligentných hodiniek alebo smartfónu.

Osobné bezpečnostné nositeľné zariadenie .simstechnology.

Nositeľ potom môže toto upozornenie zrušiť alebo, ak považuje blížiacu sa osobu za hrozbu, môže aktivovať funkciu SOS na displeji svojho mobilného zariadenia, aby upozornil svoje núdzové kontakty a zdieľal svoju polohu. Snímky sa automaticky odosielajú do cloudu a v prípade potreby ich použitia pri dokazovaní sa ukladajú po dobu 90 dní.

Osobné bezpečnostné nositeľné zariadenie .simstechnology.

Očakáva sa, že zariadenie .simstechnology sa dostane na trh niekedy v roku 2024 a bude sa predávať za cenu 199 USD (približne 181 EUR). Ročné predplatné cloudu .sims, ktoré stojí 79 USD (asi 72 EUR), bude bezplatné pre tých, ktorí si zariadenie predbežne objednajú.