Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Drobné stohovateľné multifunkčné náradie JOAT

Drobné stohovateľné multifunkčné náradie JOAT
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Všetci sme už videli klasický multifunkčný nástroj s množstvom skladacích nástrojov v jedinom tele či rúčke. Existuje aj jednodielny multifunkčný nástroj s množstvom funkcií naložených na ploché páčidlo alebo kartu. Hongkonská startup spoločnosť Fetos Studio pritom kombinuje tieto dva tvarové faktory do jedného efektívneho nástroja JOAT.

Úplne nový multifunkčný nástroj JOAT bez šasi je skôr menšou zbierkou jednotlivých plochých titánových nástrojov v tvare tyče, ktoré sa naskladajú a zacvaknú do jedného krúžku na kľúče. Pripevnite si JOAT na kľúčenku a budete pripravení krájať, píliť, skrutkovať, páčiť a uťahovať.

Stohovateľný titánový multifunkčný nástroj Fetos JOAT.

Titánový multifunkčný nástroj JOAT meria len 80 mm na dĺžku a má tri samostatné tyče, z ktorých každá ponúka viacero funkcií. Základná lišta je jediná, ktorá je napevno pripevnená ku kľúčenke a prináša so sebou výklopnú čepeľ malého skalpelu pre presné rezy, skladaciu minipílku a páčidlo. Ďalej je stredným nástrojom skrutkovač, ktorý upevňuje dva magnetické bity vo výreze v strednej časti. 4 mm bity sa potom pripájajú k portu na konci nástroja, aby vytvorili mini skrutkovač. K dispozícii sú ploché a krížové bity.

Stohovateľný titánový multifunkčný nástroj Fetos JOAT.

Vrchná časť trojvrstvového multifunkčného náradia je o uťahovaní a má vidlicový koniec, v ktorom je umiestnený otvorený viacnásobný kľúč s veľkosťami M2, M3, M5 a M6. Obsahuje tiež uzavretejšie šesťhranné kľúče M2 a M3 a otvárač na fľaše.

Stredná a horná tyč sa magneticky pripevnia ku krúžku na kľúče a rýchlo sa dajú použiť. Pílka / skalpel na základnej časti sa dá z kľúčenky odstrániť aj pomocou spony v štýle okov. Používatelia môžu nosiť všetky tri nástroje alebo jeden odobrať, v závislosti od potrieb. Po odstránení všetkých nástrojov funguje pútko ako základná kľúčenka.

Stohovateľný titánový multifunkčný nástroj Fetos JOAT.

Vzhľadom na špecifikácie JOAT s hrúbkou len 1,27 cm a hmotnosťou 52 gramov sa pohodlne dajú nosiť všetky časti multifunkčného nástroja spolu. Jedna odnímateľná funkcia, ktorá bude celkom šikovná, však môže byť čepeľ skalpelu priamo odpojená, aby bol JOAT vhodný pre leteckú dopravu. Táto akcia je užitočná aj pri výmene tupej čepele skalpelu za novú.

Stohovateľný titánový multifunkčný nástroj Fetos JOAT.

Spoločnosť Fetos spustila startup kampaň na portáli Kickstarter, aby získala peniaze na produkciu. Ponúka kompletnú súpravu nástrojov JOAT za cenu od 69 dolárov (okolo euro). Ak všetko pôjde podľa plánov v rámci už financovanej kampane, spoločnosť Fetos začne dodávať nástroje v apríli tohto roku.

Stohovateľný titánový multifunkčný nástroj Fetos JOAT.