Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fitbit vydáva prémiové inteligentné hodinky Sense a ďalšie zariadenia

Fitbit vydáva prémiové inteligentné hodinky Sense a ďalšie zariadenia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Fitbit pridala do svojho portfólia hneď tri nové nositeľné zariadenia, ktoré používateľom pomôžu viesť zdravší a lepší životný štýl. Patria sem úplne nové inteligentné hodinky Fitbit Sense a aktualizácie modelov Fitbit Versa 3 a Fitbit Inspire 2.

Nové inteligentné hodinky Fitbit Sense by sa dali nazvať výzvou pre Apple Watch a ide o doteraz najprémiovejšie nositeľné zariadenie spoločnosti Fitbit. Je dodávané so senzormi, ktoré pomôžu nositeľovi monitorovať stres a zdravie srdca, ako aj zabudované GPS, takže môže sledovať trasy svojich fyzických aktivít bez toho, aby si musel so sebou brať svoj smartfón.

Je to práve detekcia a riadenie stresu, čo sa dá označiť za najzaujímavejšiu funkcionalitu. Hodinky merajú elektrodermálnu aktivitu (ide v podstate o veľmi malé rozdiely v spôsobe, ako sa potí telo) a pomocou týchto údajov zisťujú, ako veľmi je používateľ v stresovom napätí. Ak Sense zistia, že je príliš vystresovaný, môže spustiť upokojujúcu rutinu priamo na hodinkách alebo prostredníctvom aplikácie Fitbit na telefóne.

Inteligentné hodinky Fitbit Sense.

Hodinky Fitbit Sense tiež disponujú funkciou elektrokardiogramu (EKG) na zisťovanie nepravidelností srdcového rytmu, nasledujúc tak modely hodiniek Apple Watch a Samsung Galaxy Watch3. Okrem hlavných funkcií si hodinky Sense prinášajú aj množstvo ďalších vecí, napríklad sledovanie a vyhodnocovanie kvality spánku, sledovanie cvičenia, počítanie krokov a ďalšie bežné nástroje, ktorými sú vybavené nositeľné zariadenia tohto výrobcu. Hodinky sa dajú navyše ovládať aj pomocou hlasových príkazov prostredníctvom asistentov Amazonu Alexa alebo Asistent Google.

Inteligentné hodinky Fitbit Sense.

Dostupnejším nositeľným zariadením sú nové inteligentné hodinky Fitbit Versa 3, ktoré priamo nadväzujú na minuloročný model Fitbit Versa 2. S týmito hodinkami sa vám nepodarí zvládnuť stres ani si zmerať EKG, no získate takmer všetko, vrátane integrovaného systému GPS a podpory digitálnych asistentov Amazon a Google.

Sense aj Versa 3 majú batérie s výdržou približne šesť dní na jedno nabitie. Dajú sa už predbežne objednať, pričom dostupnosť je naplánovaná na koniec septembra. Inteligentné hodinky Fitbit Sense sa predávajú za 329,95 dolárov, zatiaľ čo model Fitbit Versa 3 stojí 229,95 dolárov.

Inteligentné hodinky Fitbit Versa 2.

Spoločnosť Fitbir predstavila aj základný a minimalistický fitness náramok Fitbit Inspire 2, ktorý je nasledovníkom modelu Inspire HR. Nový náramok má výdrž batérie na jedno nabitie približne 10 dní a je schopný sledovať celý rad metrík (od srdcovej frekvencie až po spánok). Bude dostupný tiež od konca septembra za cenu 99,95 dolárov.

Fitness náramok Fitbit Inspire 2.