Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA 2020: Honor predstavuje nové extrémne odolné inteligentné hodinky Watch GS Pro

IFA 2020: Honor predstavuje nové extrémne odolné inteligentné hodinky Watch GS Pro
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Značka Honor, ktorá patrí pod čínsku spoločnosť Huawei, oznámila na tohtoročnom veľtrhu IFA v Berlíne svoje prvé odolné inteligentné hodinky Watch GS Pro. Okrem toho boli predstavené módne inteligentné hodinky Watch ES a tiež aj nové tablety Pad 6 a Pad X6 a trojica notebookov s najnovšou generáciou procesorov AMD Ryzen.

Aby sme si mohli vytvoriť predstavu o tom, ako veľmi sú nové inteligentné hodinky Honor Watch GS Pro odolné, výrobca tvrdí, že spĺňajú až 14 prísnych vojenských štandardov MIL-STD-810G. Patrí medzi ne testovanie na odolnosť voči vysokým teplotám, nízkym teplotám, dažďu, vlhkosti a nízkym tlakom vo výškach. A pre predstavu, prečo by sme mali potrebovať tieto robustné inteligentné hodinky, spoločnosť Honor uvádza zoznam až 100 podporovaných režimov pre rôzne športy. Zahŕňa nový lyžiarsky režim, ktorý sleduje jazdu na svahoch a ďalšie aktivity, ako je horolezectvo, plávanie a cyklistika.

Inteligentné hodinky Honor Watch GS Pro.

Inteligentné hodinky GS Pro používajú operačný systém LiteOS od spoločnosti Huawei a okrem merania srdcového tepu disponujú aj schopnosťou sledovania hladiny kyslíka v krvi, sledovania kvality spánku či dokonca dokážu sledovať i úroveň stresu nositeľa. Medzi ďalšie funkcie patria upozornenia na počasie, podpora satelitných pozičných systémov GPS a GLONASS a režim „cesta naspäť“, o ktorom spoločnosť Honor hovorí, že dokáže sledovať vašu trasu a pomocou tohto režimu vás po pôvodnej ceste prevedie späť. Neexistuje však podpora máp ani podpora aplikácií tretích strán, ako je Strava.

Hodinky majú 1,39-palcový OLED displej s rozlíšením 454 x 454 pixelov a sú poháňané procesorom Kirin A1. Výdrž batérie je udávaná na maximálne 25 dní, no v režime outdoorových športových aktivít klesne výdrž na 100 hodín alebo len 48 hodín, ak sa aktivuje GPS modul. Hodinky sú pritom dodávané v čiernej, bielej a v modrej farbe. K dispozícii budú vo Veľkej Británii, Francúzsku, Nemecku, Taliansku a v Španielsku od 7. septembra za cenu 249,99 EUR. Neskôr by mali byť dostupné na ďalších európskych trhoch.

Inteligentné hodinky Honor Watch GS Pro.

Ich štýlovejší náprotivok, model inteligentných hodiniek Honor Watch ES, nie je až taký odolný a jeho výdrž batérie dosahuje v maxime len 10 dní. No na druhej strane ide o ľahšie hodinky, ktoré stále podporuje celý rad 95 režimov tréningu, vrátane šiestich, o ktorých výrobca tvrdí, že ich dokáže automaticky detegovať. Tieto elegantné hodinky majú 1,64-palcový obdĺžnikový OLED displej s rozlíšením 456 x 280 pixelov. Dokážu sledovať srdcový rytmus, hladinu kyslíka v krvi, spánok, stres a prípadne aj menštruačné cykly. K dispozícii budú vo Veľkej Británii a v Nemecku od 7. septembra za cenu 99,99 EUR. Neskôr by mali byť dostupné na ďalších európskych trhoch.

Inteligentné hodinky Honor Watch ES.

Spoločnosť Honor tiež oznámila, že jej modelový rad notebookov s procesormi AMD série Ryzen 4000 má globálne vydanie. Modely Honor MagicBook 14 a 15 poháňajú procesory Ryzen 5 4500U, spárované s 8 alebo 16 GB RAM a 256 alebo 512 GB NVME úložiskom. Rozdielom je uhlopriečka displeja, ktorá má 14, respektíve 15,6 palca. Notebook Honor MagicBook 14 bude k dispozícii vo Veľkej Británii, Francúzsku, a v Nemecku od 21. septembra za cenu začínajúcu sa od 749,99 EUR, zatiaľ čo MagicBook 15 bude dostupný od októbra za cenu začínajúcu sa od 699,99 EUR. K dispozícii je tiež model MagicBook Pro, ktorý má výkonnejší procesor Ryzen 5 4600H, 16 GB RAM, 512 GB úložného priestoru a väčší 16,1-palcový displej. Bude k dispozícii 7. septembra za cenu od 899,99 EUR a to vo Veľkej Británii, Francúzsku, Nemecku a na iných európskych trhoch.

Notebook Honor MagicBook Pro.

Nakoniec spoločnosť Honor ohlásila aj dvojicu tabletov, Honor Pad 6 a Pad X6. Tie majú 10,1 a 9,7-palcové displeje, sú poháňané procesorom Huawei Kirin 710A a do výbavy dostali 5-megapixelové fotoaparáty na zadnej strane a 2-megapixlové selfie kamery vpredu. Model tabletu Honor Pad X6 je dodávaný s 3 GB RAM a 32 GB úložiskom, zatiaľ čo model Pad 6 má možnosť konfigurácie až 4 GB a 64 GB úložisko. Oba tablety majú nainštalovaný operačný systém Android 10, no keďže spoločnosť Huawei je „v nemilosti“ vlády USA, nebudú dostupné aplikácie alebo služby spoločnosti Google. Informácie o cenách a dátume vydania budú oznámené neskôr.