Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Magnetické adaptívne košele MagnaReady sa veľmi ľahko obliekajú

Magnetické adaptívne košele MagnaReady sa veľmi ľahko obliekajú
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dokonca aj také jednoduché úlohy, ako je obliekanie košele, sa môže zdať skľučujúce a ťažké pre ľudí so zdravotným postihnutím. Odevná spoločnosť MagnaReady však chce urobiť z obliekania menej stresujúcu úlohu a preto vyvinula košele, ktorých gombíky sa zapínajú pomocou magnetického systému.

Maura Horton, riaditeľka spoločnosti MagnaReady, prišla s konceptom „antistresového obliekania košieľ“ po tom, čo jej manželovi Donovi diagnostikovali Parkinsonovu chorobu už v mladom veku. Don, ktorý je futbalovým trénerom, bol po zápase v šatni a snažil sa obliecť, no na jeho veľké rozpaky si však nedokázal zapnúť košeľu. Donovo postihnutie obmedzilo pohyblivosť jeho rúk, v dôsledku čoho potreboval niekoho, kto by mu pomohol zapnúť košeľu.

Košele MagnaReady s magnetickým adaptívnym zapínaním.

Uvedomujúc si nepríjemnosť situácie sa Horton rozhodla naplniť gombíky košele magnetmi, čo mu umožnilo vykonávať každodennú rutinu bez toho, aby potreboval pomoc niekoho druhého. Tak vlastne vznikla aj myšlienka na vytvorenie kolekcie košieľ MagnaReady pre ľudí s motorickými problémami.

Košele MagnaReady teda vytesnili tradičné gombíky v prospech magnetov, ktoré sa vpredu samy spájajú. Na zaistenie profesionálneho vzhľadu bez toho, aby bránili ľahkému prístupu používateľom, sú gombíky zvonka prešité. Keďže košele obsahujú magnety, neodporúčajú sa používateľom kardiostimulátorov.

Košeľa MagnaReady s magnetickým adaptívnym zapínaním.

Okrem systému magnetického adaptívneho zapínania je každá košeľa MagnaReady vyrobená zo 100% bavlny, je odolná proti pokrčeniu a je ručne šitá. K dispozícii sú košele pre mužov aj pre ženy, pričom na výber sú strihy s dlhým či s krátkym rukávom. Z dôvodu rastúcej popularity týchto košieľ sa chystá spoločnosť v blízkej budúcnosti uviesť aj rad nohavíc s magnetickým zapínaním.

Košeľa MagnaReady s magnetickým adaptívnym zapínaním.