Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Remienok Wristcam pridá hodinkám Apple Watch až dva fotoaparáty

Remienok Wristcam pridá hodinkám Apple Watch až dva fotoaparáty
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Inteligentné hodinky Apple Watch od ich prvého uvedenia v roku 2015 stále nedostali do výbavy žiaden fotoaparát, no tento drobný nedostatok sa už dá teraz elegantne vyriešiť. Nové príslušenstvo v podobe remienka Wristcam pritom nepridá len jeden, ale rovno dva fotoaparáty pre snímanie fotografií a videí, ako aj živého prenosu zo zápästia.

Remienok Wristcam obsahuje 2-megapixleový selfie fotoaparát, ktorý je zameraný na používateľa, ktorý sleduje displej svojich hodiniek Apple Watch. Druhý 8-megapixleový fotoaparát sa zo zápästia zase pozerá na okolitý svet. Remienok disponuje aj 8 GB vnútorným úložiskom pre ukladanie nasnímaných videí a fotografií. Integrovaná batéria by mala vydržať celý deň používania. Wristcam je tiež vodotesný, a to až do hĺbky 1 metra po dobu 30-tich minút.

Remienok Wristcam pridá hodinkám Apple Watch až dva fotoaparáty.

Fotografie a videá je možné snímať priamo z hodiniek, odkiaľ sa dajú spravovať aj živé prenosy videa. Ak hodinky Apple Watch nemajú aktívne pripojenie LTE alebo Wi-Fi, záznamy sa dajú uložiť na neskoršie vysielanie. Napriek dosť robustnému vzhľadu váži remienok len 23 gramov.

Keďže sú smartfóny iPhone vybavené kvalitnými fotoaparátmi, remienok Wristcam je vhodný na použitie vtedy, ak je používateľ vonku bez smartfónu, napríklad keď športuje alebo keď sú jeho ruky zaneprázdnené. Počas záznamu sa na fotoaparátoch rozsvietia LED diódy, čo by malo zmierniť obavy z tajného sledovania.

Remienok Wristcam pridá hodinkám Apple Watch až dva fotoaparáty.

Hoci nie je remienok Wristcam priamo vyrábaný spoločnosťou Apple, dostal od nej schválenie ako príslušenstvo „Made for Apple Watch“, čo by malo zaručiť určitú úroveň kvality. Wristcam sa už dá predbežne objednať za cenu 299 dolárov, pričom dodávka je naplánovaná na marec 2021. K dispozícii je vo farebných prevedeniach pomenovaných ako Noir, Blanc, Grey, Rosé a Sage.

Remienok Wristcam pridá hodinkám Apple Watch až dva fotoaparáty.