Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladací nôž na prežitie DTK-AT má tvar a veľkosť vojenskej známky

Skladací nôž na prežitie DTK-AT má tvar a veľkosť vojenskej známky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kalifornský výrobca nožov Terrain 365 predstavil nový nástroj určený pre každodenné nosenie, ktorý je navrhnutý vo veľmi prenosnej forme. Nový zatvárací nôž DTK-AT je najkompaktnejším nožom spoločnosti a má zhruba rovnaký tvar a veľkosť ako vojenské známky na krk.

Skladací nôž DTK-AT je miniatúrny nôž, ktorý je navrhnutý na prežitie a pre úlohy záložného rezania. Má blokovací mechanizmus v ráme, čo znamená, že časť rukoväte slúži na zaistenie čepele v otvorenom stave. Táto čepeľ je vyrobená z patentovanej dendritickej kobaltovej superzliatiny Terrain 365, ktorú výrobca nazýva Terravantium. Čepeľ môže používateľ bez problémov otvoriť svojim palcom.

Skladací nôž DTK-AT.

Samotná čepeľ meria na dĺžku 3 centimetre a po zložení je umiestnená vo vnútri titánovej rukoväti, keď sa nepoužíva. V tejto zloženej konfigurácii meria celý nôž na dĺžku len 5,8 centimetra. Dá sa tak ľahko zasunúť do vrecka nohavíc alebo nosiť na krku alebo na pútku prostredníctvom otvoru na šnúrku, ktorý je umiestnený na hornom konci noža.

Skladací nôž DTK-AT.

Spoločnosť Terrain 365 tiež tvrdí, že skladací nôž DTK-AT je úplne nehrdzavejúci a navyše poznamenáva, že je aj nemagnetický. Je už ponúkaný na webových stránkach výrobcu za cenu 179 dolárov.

Skladací nôž DTK-AT.