Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dostupné inteligentné hodinky OnePlus Watch sa sústredia na zdravie

Dostupné inteligentné hodinky OnePlus Watch sa sústredia na zdravie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Okrem predstavenia nových vlajkových lodí OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro debutovala spoločnosť OnePlus aj s úplne novými inteligentnými hodinkami s jednoduchým názvom OnePlus Watch. Je to druhé nositeľné zariadenie výrobcu po fitness náramku OnePlus Band.

Nové inteligentné hodinky OnePlus Watch májú 1,39-palcový AMOLED displej s rozlíšením 454 x 454 pixelov, a celkový priemer okrúhleho puzdra z nehrdzavejúcej ocele je 46 milimetrov. Na hodinkách sa nachádzajú dve fyzické tlačidlá, pomocou ktorých sa ovládať integrovaný operačný systém, ktorý nie je operačným systémom Google Wear. Spoločnosť OnePlus totiž zostavila svoj vlastný prispôsobený operačný systém, ktorý dokáže zobrazovať hovory a upozornenia zo smartfónu s operačným systémom Android. Kompatibilita so smartfónmi s operačným systémom iOS by mala byť čoskoro k dispozícii.

Inteligentné hodinky OnePlus Watch.

Nechýbajú všetky štandardné funkcie sledovania stavu nositeľa, no výrobca pridal aj niektoré pokročilé funkcie. Hodinky OnePlus Watch sú tak schopné sledovať srdcovú frekvenciu, hladinu stresu, hladinu kyslíka v krvi a kvalitu spánku. Majú tiež integrovaný GPS modul, no chýba možnosť pripojenia k mobilnej sieti, čo by umožňovalo uskutočňovať a prijímať hovory bez telefónu.

Hodinky majú 1 GB operačnej pamäte RAM a 4 GB dátové úložisko. Spoločnosť OnePlus tvrdí, že to možno použiť na synchronizáciu hudby s hodinkami, ale momentálne nie je jasné, aký druh aplikácií bude k dispozícii pre nositeľné zariadenie alebo ako sa budú hodinky schopné prepojiť napríklad s hudbou alebo mapovými aplikáciami v telefóne.

Inteligentné hodinky OnePlus Watch.

OnePlus Watch majú krytie IP68, takže hodinky môžu vydržať pod vodou až 10 minút v hĺbke až 50 metrov. Nie sú však vhodné na použitie v oceáne alebo v bazéne. Prežijú síce krátke ponorenia a intenzívny dážď, no nie sú to potápačské hodinky. Výdrž batérie je pritom jednou z najlepších funkcií hodiniek OnePlus Watch. Batéria by podľa výrobcu mala vydržať na jedno nabitie až 14 dní. Pri neustále zapnutom GPS sa však výdrž zníži na približne 25 hodín.

Predbežné objednávky budú otvorené od 14. apríla, pričom cena inteligentných hodiniek OnePlus Watch je stanovená na 159 dolárov. Výrobca zatiaľ neuviedol, kedy sa toto nositeľné zariadenie začne dodávať. K dispozícii bude aj limitovaná edícia v kobaltovom prevedení, no spoločnosť OnePlus opäť presne nepotvrdila, kedy bude k dispozícii.

Inteligentné hodinky OnePlus Watch.