Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Garmin prináša novú sériu odolných inteligentných hodiniek fēnix

Garmin prináša novú sériu odolných inteligentných hodiniek fēnix
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Garmin predstavila ďalšiu generáciu prémiových multišportových nositeľných zariadení. Séria odolných inteligentných hodiniek fēnix 7 pridáva interakciu s dotykovým displejom, zvyšuje možnosti solárneho nabíjania a dokonca prináša baterku na párty.

Rovnako ako predtým, nová séria sa dodáva v troch veľkostiach: model 7S má priemer puzdra 42 milimetrov, model 7 má 47 milimetrov a najväčší model 7X má priemer 51 milimetrov. K dispozícii sú štandardné verzie hodiniek, edície so solárnym nabíjaním a modely so solárnym nabíjaním a zafírovým sklom odolným voči poškriabaniu.

Puzdro hodiniek má päť tlačidiel s kovovými krytmi, no po novom je tu dotykový displej pre rýchlu navigáciu v ponukách a priblíženie v mapách. Modely s podporou solárnej energie ťažia zo zväčšenia plochy solárneho povrchu, čo umožňuje dlhšiu výdrž batérie medzi nabíjaniami. Napríklad model 7X Sapphire Solar Edition by mal s pomocou solárneho nabíjania vydržať v prevádzke až päť týždňov v režime inteligentných hodiniek alebo až do piatich dní v režime s aktívnym GPS.

Odolné multišportové hodinky Garmin série fēnix 7.

Odolné hodinky série 7 sa môžu pochváliť tým, že podporujú všetky hlavné satelitné systémy a navyše získavajú frekvenčný rozsah L5 pre „vylepšenú presnosť v náročných prostrediach“. Všetky modely sa dodávajú s predinštalovanými mapami SkiView, pričom mapy TopoActive sú k dispozícii na stiahnutie v štandardnej a solárnej edícii. Zafírové solárne verzie sa dodávajú s predinštalovanými regionálnymi mapami TopoActive (hoci si možno stiahnuť aj iné regióny). Nová funkcia Up Ahead môže oznámiť presné umiestnenie trás, odbočiek a záchranných staníc.

Športovci, ktorí chcú trénovať po zotmení, môžu využiť vstavanú multi-LED baterku s červeným alebo nastaviteľným bielym svetlom, plus režim stroboskop môže blikať v kadencii bežca, „aby videl a bol videný“.

Odolné multišportové hodinky Garmin série fēnix 7.

Čo sa týka aplikácií, k dispozícii je nový nástroj na sledovanie výdrže, ktorý umožňuje monitorovanie úrovní námahy počas behu alebo počas cyklistiky, predikcia pretekov môže ponúknuť odhady času a tréningové poznatky na základe histórie behu a poradca pre zotavenie odhadne optimálny počet hodín potrebných na správne zotavenie sa na základe takých vecí, ako je intenzita tréningu, stres, denná úroveň aktivity a spánok.

Nositeľné zariadenia série fēnix 7 dokážu sledovať vitálne funkcie, ako je srdcová frekvencia, dýchanie, stres a hladina kyslíka v krvi, ako aj monitorovať spánok, poskytovať prispôsobené informácie a ďalšie. Upozornenia zo spárovaného smartfónu sa dajú počas aktivity deaktivovať a inteligentné hodinky môžu v prípade zisteného incidentu poslať správu núdzovým kontaktom.

Odolné multišportové hodinky Garmin série fēnix 7 sú teraz k dispozícii s cenami od 699,99 EUR.

Odolné multišportové hodinky Garmin série fēnix 7.

Tieto hodinky sú zamerané predovšetkým na serióznych športovcov, no spoločnosť Garmin odhalila aj aktualizáciu modelu hodiniek epix z roku 2015, ktoré sú určené na každodenné nosenie. Tieto inteligentné hodinky zdieľajú veľa so sériou fēnix 7, no namiesto transflektívneho panela s pamäťou v pixeloch majú 1,3-palcový stále zapnutý dotykový displej AMOLED.

Chýba im tiež vstavaná baterka a nepodporujú solárne nabíjanie, takže používatelia môžu očakávať až 16 dní výdrže batérie na jedno nabitie v režime inteligentných hodiniek alebo 42 hodín s aktívnym GPS.

Druhá generácia inteligentných hodiniek Garmin epix.

K dispozícii je množstvo športových aplikácií, ktoré pokrývajú také veci, ako je cvičenie, tenis, horolezectvo, golf, surfovanie (hodinky sú vodotesné do hĺbky 100 metrov) a lyžovanie. Spoločnosť Garmin uvádza, že na hodinky majú dostatok úložného priestoru pre až 2 000 skladieb a nositeľné zariadenie môže po spárovaní so smartfónom prijímať upozornenia.

Druhá generácia inteligentných hodiniek Garmin epix je k dispozícii za cenu začínajúcu sa od 899,99 EUR.