Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vesta IV-Walk uľahčí pacientom pohyb s intravenóznou infúziou

Vesta IV-Walk uľahčí pacientom pohyb s intravenóznou infúziou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pacienti, ktorí boli napojení na intravenóznu infúziu, ľudovo nazývanú aj ako kvapačka, dobre vedia, aké ťažké je sa s ňou pohybovať. Holandská dizajnérka Alissa Rees sa však rozhodla s tým niečo spraviť a navrhla špeciálne zariadenie s názvom IV-Walk, ktoré by pacientom s intravenóznou infúziou mohlo v tomto smere uľahčiť život.

Zariadenie má formu mäkkej vesty, v ktorej je vrecúško plné chloridu sodného, antibiotík alebo akéhokoľvek medikamentu, ktorý je potrebný dostať do tela pacienta. K dispozícii je tiež integrované nabíjateľné čerpadlo, ktoré prečerpáva kvapalinu z infúzie až do kanyle vloženej do žily v predlaktí pacienta.

Rees sa pritom pri návrhu vesty IV-Walk inšpirovala vlastnou skúsenosťou, kedy strávila dva roky v nemocnici potom, ako jej bola v 19 rokoch diagnostikovaná leukémia.

Holandská dizajnérka Alissa Rees navrhla špeciálnu vestu s názvom IV-Walk, ktorá by pacientom s intravenóznou infúziou mohla pomôcť k lepšej mobilite.

„K intravenóznej infúzii na tyči som bola pripojená celé týždne, bez okamihu oddychu,“ hovorí Alissa Rees. „Ako pacient som si uvedomila, ako takýto systém podávania liečiv obmedzuje pohyb v nemocnici. S takouto infúziou sa ťažko opúšťa nemocničná izba, chodí sa do kúpeľne či dokonca do výťahu. Moje zariadenie IV-Walk stimuluje mobilitu pacientov a podporí rýchlejšie uzdravenie.“

IV-Walk má formu mäkkej vesty, v ktorej je vrecúško plné chloridu sodného, antibiotík alebo akéhokoľvek medikamentu, ktorý je potrebný dostať do tela pacienta.

Alissa odvtedy založila svoju vlastnú spoločnosť pre vývoj zdravotníckych produktov ako je vesta IV-Walk so zabudovanou intravenóznou infúziou. V súčasnosti hľadá partnerov pre vývoj zariadenia, ktoré chce predstaviť už počas medzinárodnej výstavy CES 2018, ktorá sa bude konať začiatkom januára v americkom Las Vegas.

Vesta IV-Walk má tiež integrované nabíjateľné čerpadlo, ktoré prečerpáva kvapalinu z infúzie až do kanyle vloženej do žily v predlaktí pacienta.