Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MOCAheart skontroluje vaše srdce kdekoľvek a kedykoľvek

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
4. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak máte smartfón, ktorý nemá senzor na meranie pulzu, či okysličenia krvi a máte starosť o svoje srdce, tak malé zariadenie MOCAheart je určené presne pre vás. No vlastne pre všetkých, pretože meranie je neinvazívne, len s pomocou EKG a PPG senzorov.

MocaCare je firma venujúca sa zdravotníckym meracím senzorom už nejaký ten piatok. Pred nedávnom prišli na trh s elegantným senzorom na meranie zdravia srdca. Meria síce iba tri atribúty, no sú to tie kľúčové. Samozrejme meria tep, potom okysličenie krvi a poslednou a zrejme najdôležitejšou funkciou je meranie rýchlosti prietoku krvi. To je dôležité hlavne na diagnostikovanie zanesených ciev a žíl. Čo je napríklad jednou z príčin vysokého tlaku krvi a tým pádom aj zväčšenej námahy pre srdce.

Senzor MOCAheart meria tep, potom okysličenie krvi a poslednou a zrejme najdôležitejšou funkciou je meranie rýchlosti prietoku krvi.

Samotné meranie prebieha jednoducho. Keď už máte merač spárovaný so smartfónom, tak si spustíte príslušnú aplikáciu a stlačíte tlačidlo merať. Za približne 5 sekúnd sa na smartfóne objavia výsledky. Aplikácie sú dostupné ako pre operačný systém Android, tak aj pre iOS. Batéria v zariadení vydrží asi 3 dni v prípade, že budete merať asi 5 krát za deň. Telo zariadenia MOCAheart je vyrobené z chirurgickej ocele a pri svojej hrúbke len 7 milimetrov váži asi 20 gramov.

Srdce máme len jedno a prípady nečakaných úmrtí mladých zdravých športovcov, by mali byť určitým mementom pre jeho pravidelnú kontrolu.

Telo zariadenia MOCAheart je vyrobené z chirurgickej ocele a pri svojej hrúbke len 7 milimetrov váži asi 20 gramov.

Senzor MOCAheart meria tep, potom okysličenie krvi a poslednou a zrejme najdôležitejšou funkciou je meranie rýchlosti prietoku krvi.