Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Chiiz vyčistí všetky zuby s pomocou zvuku už za 30 sekúnd

Chiiz vyčistí všetky zuby s pomocou zvuku už za 30 sekúnd
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári sa už dlhšiu dobu snažia inovovať klasickú zubnú kefku a popri elektrických modeloch prichádzajú na rad už aj automatické zubné kefky v tvare náustkov, ktoré by mali čistenie zubov ešte výraznejšie skrátiť. Najnovším pokusom je automatická zubná kefka s názvom Chiiz, ktorá údajne túto úlohu zvládne už za 30 sekúnd.

Automatické extrémne rýchle a pohodlné čistenie zubov prostredníctvom zubnej kefky, ktorá má tvar náustku a podobá sa na chránič zubov pre športovcov, je určite pekná myšlienka a vývojári sa snažia dokázať, že takýto dizajn môže byť reálny a pragmatický.

Dôkazom toho môže byť i nová automatická zubná kefka Chiiz, ktorá je vybavená množstvom štetín navrhnutých tak, aby sa dostali do kontaktu s každou časťou všetkých 28mich zubov. Zariadenie sa dodáva v dvoch rôznych veľkostiach, ktoré by mali byť podľa slov výrobcu vhodné pre väčšinu veľkostí úst používateľov.

Automatická zubná kefka Chiiz je vybavená množstvom štetín navrhnutých tak, aby sa dostali do kontaktu s každou časťou všetkých 28mich zubov.

V strede zubnej kefky Chiiz sa nachádza motor so špeciálnou zvukovou technológiou pre čistenie zubov. Motor teda vytvára zvukové vibrácie, ktorých rýchlosť je až 25 000 zvukových impulzov za minútu. Penová zubná pasta sa tak dostane aj medzi zuby a gumené štetiny by mali zuby efektívne vyčistiť už za 30 sekúnd. Výrobca dodáva vlastnú patentovanú penovú zubnú pastu, no zariadenie by podľa neho malo byť kompatibilné aj s akoukoľvek bežne dostupným typom kvapalnej alebo penovej zubnej pasty.

Motor v strede zubnej kefky Chiiz vytvára zvukové vibrácie, ktorých rýchlosť je až 25 000 impulzov za minútu.

Zubná kefka Chiiz na jedno nabitie batérie vydrží v prevádzke 10 dní používania, no bezdrôtová dokovacia stanica dokáže udržať zariadenie v pohotovostnom režime až po dobu dvoch mesiacov bez toho, aby ste ho museli niekam pripájať.

Vývojári spustili start-up kampaň na portáli Kickstarter a rovnako ako pri podobných zubných kefkách dokázali v rekordnom čase vyzbierať niekoľkonásobok požadovanej sumy. Kampaň sa dá podporiť čiastkou 69 dolárov alebo 79 dolárov, pričom drahší variant balenia zubnej kefky obsahuje viac fľaštičiek s penovou zubnou pastou. Dodávka prvých kusov je naplánovaná na september.

Penová zubná pasta sa dostane aj medzi zuby a gumené štetiny by mali zuby efektívne vyčistiť už za 30 sekúnd.