Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosná ultrazvuková sonda sa prepája so smartfónom

Prenosná ultrazvuková sonda sa prepája so smartfónom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Lekárske ultrazvukové zobrazovacie systémy sú zvyčajne veľké a objemné, takže sa musia tlačiť na kolesových vozíkoch. Nová ultrazvuková sonda Vave sa však dá nosiť vo vrecku a na vyšetrenie ju stačí prepojiť so smartfónom.

Toto zariadenie, ktoré vytvorila kalifornská spoločnosť Vave Health, váži len 340 gramov a má telo vyrobené z liateho horčíka, ktoré pomáha pri odvádzaní tepla, a silikónový návlek na rukoväti. Obsahuje piezoelektrický prevodník a vymeniteľná lítium-iónová batéria má vydrž približne jednu hodinu nepretržitého skenovania. Batéria sa do plnej kapacity nabije za štyri hodiny.

Prenosná ultrazvuková sonda Vave je tiež vodotesná v kategórii IP67 (dá sa ponoriť do hĺbky 1 metra po dobu pol hodiny). To znamená, že celá vec sa dá pravidelne ponoriť do roztoku a dezinfikovať. Používatelia si môžu zvoliť medzi štyrmi zobrazovacími predvoľbami pre srdcové, pľúcne, brušné a pôrodné / gynekologické vyšetrenia. Navyše sa dajú manuálne ovládať parametre sondy, ako sú zosilnenie, hĺbka a zaostrenie ultrazvukového signálu.

Prenosná ultrazvuková sonda Vave.

Snímky sa zobrazujú v reálnom čase pomocou mobilnej aplikácie na prepojenom smartfóne alebo tablete s operačným systémom Android a iOS. K mobilným zariadenia sa sonda pripája prostredníctvom Wi-Fi. Skenované zábery sa dajú uložiť buď priamo na mobilnom zariadení alebo na cloudovom serveri so šifrovaným zabezpečením.

Prenosná ultrazvuková sonda Vave je teraz k dispozícii prostredníctvom predplatiteľskej služby za 99 dolárov mesačne, v rámci ktorej bude každé dva roky dodávaná aktualizovaná náhradná sonda.

Prenosná ultrazvuková sonda Vave.