Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Aj vďaka NAY budú pulzné oxymetre dostupné pre sociálne slabšie rodiny

Aj vďaka NAY budú pulzné oxymetre dostupné pre sociálne slabšie rodiny
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť NAY je jednou zo spoločností, ktoré promptne reagovali na výzvu prezidentky Zuzany Čaputovej a darovali značnú časť z 3 100 pulzných oxymetrov pre 600 ambulancií všeobecných lekárov, v najkritickejších regiónoch, ktorí ich budú požičiavať pacientom s koronavírusom.

NAY a. s., najväčší slovenský maloobchodný predajca spotrebnej elektroniky, si uvedomuje svoju spoločenskú zodpovednosť, a preto sa zapojil do zbierky, ktorú iniciovala hlava štátu, na pomoc ľuďom a rodinám zo sociálne slabšieho prostredia, ktorí ochoreli na Covid-19. Hoci sa o tom veľmi nehovorí, toto ochorenie je pomerne drahé, pretože podporná a symptomatická liečba stojí desiatky eur.

Zdroj: TASR

Dostupnosť pulzných oxymetrov je dôležitá pri domácej liečbe pacientov nakazených koronavírusom. Pacient si pomocou nich môže sám skontrolovať množstvo kyslíka v krvi a podľa toho vie, či si zavolať sanitku. Pulzné oxymetre rozdistribuuje do ambulancií Združenie samosprávnych krajov SK8.

Zdroj: TASR

„Pulzné oxymetre budú k dispozícií v krajoch, kde je aktuálne nepriaznivá epidemiologická situácia a vysoký počet pacientov – trenčianskom, žilinskom, banskobystrickom, prešovskom a košickom. Ambulantní lekári ich budú zapožičiavať pacientom, aby bol ich stav sledovaný počas domácej liečby,“ uviedol Ing. Peter Zálešák, predseda predstavenstva NAY a. s.

Zdroj: TASR

(Zdroj: Tlačová správa NAY)