Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony: Xperia C3 pre všetkých, ktorí sa majú radi

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
14. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bez toho, či už si autoportréty známe a populárne ako selfies, robíte alebo nie – stali sa obrovským fenoménom. Tomu sa prispôsobujú i výrobcovia smartfónov a ponúkajú nie len kvalitné predné fotoaparáty, ale aj špeciálne režimy na tento účel. Momentálne sa v tejto oblasti chopila kormidla spoločnosť Sony.

Japonská spoločnosť Sony je tu so smartfónom Sony Xperia C3, ktorý sa špecializuje na selfies. Sony o ňom dokonca i hovorí, že je to „najlepší selfie smartfón“. Týmto smerom sa teda vybrala i kampaň, Sony ponúka 5 mpx širokouhlý predný fotoaparát, ktorý zároveň umožňuje, aby sa do záberu vošlo o niečo širšie pole ako je bežné. Fotoaparát má tak 25 mm objektív s 80-stupňovým zorným poľom.

Okrem toho fotoaparátu pomáha aj mäkké svetlo blesku a viacero režimov. Zaujímavosťou je napríklad detekcia úsmevu či Superior Auto – režim, v ktorom C3 vyberie automaticky pre fotenie najlepšie svetelné podmienky. Nechýba ani vysoký dynamický rozsah kompenzujúci vysoké svetelné rozdiely na zábere. Fotografie však môžete pomocou bohatej ponuky možností upraviť i neskôr.

Okrem toho je tu však i zadný fotoaparát s rozlíšením 8 mpx, ktorý obsahuje obrazový procesor Exmor RS CMOS a nechýba mu dokonca stabilizácia obrazu SteadyShot.

Xperia C3 je smartfón s duálnou SIM kartou a veľkosť jeho uhlopriečky je 5,5 palca s rozlíšením 720p. Procesor je tu v podobe 4-jadra Snapdragon s taktom 1,2 GHz. Operačný systém má na starosti Android 4.4 KitKat. Smartfón sa začne predávať od augusta v Číne. Dátum uvedenia do Európy zatiaľ nepoznáme.