Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zázračný kufor Fugu Luggage

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
24. 11. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tradičný problém cestovateľov je jasný – ako sa zmestí tak VEĽA vecí do tak MALÉHO kufra? Iste, niektoré kufre majú k dispozícii zips na roztvorenie a zväčšenie objemu o niekoľko cm3. Viete si však predstaviť kufor, ktorý sa vie zväčšiť až 3-násobne?

Inteligentnú batožinu sme tu už mali, no teraz ide o niečo menej komplikované, no pritom veľmi efektné. Novinka na Kickstarteri sa nazýva Fugu Luggage a ide o kufor, ktorý sa dokáže nafúknuť. Jeho základ je normálny, plastový obal s rozmermi vhodnými i do lietadla (cca 55 x 35 x 23 cm) s objemom 40 litrov. Vďaka harmonikovej štruktúre sa však vie zväčšiť až o 68 cm, čím zvýši objem na 120 litrov. Váha prázdneho kufra je pritom len priemerné 4 kg.

A čo s tou harmonikou? Kufor totiž obsahuje nafukovacie steny, o ktoré sa postará vstavaná pumpa. Ak si želáte priestor zväčšiť, jednoducho  sem vpustíte vzduch. Vstavaná pumpa sa však hodí aj na vysatie vzduchu z vašej batožiny – čím značne zmenší jej objem. Team izraelskej spoločnosti Fugu sa však rozhodol, že zmenšenie objemu či zvýšenie miesta nebude jediné čo si môžu ich fanúšikovia užiť. Batožina slúži aj ako stolík, a v jej útrobách sú dokonca malé poličky, kam môžete oblečenie či iné veci ukladať ako do skrine. Dokonca sem dokážete zavesiť aj košeľu! Ak to stále nestačí, je sem prakticky pribalený aj obal na notebook, ktorý v pohode kedykoľvek vytiahnete z uzavretej batožiny. Na Kickstarteri môžete kúpiť kufor v predstihu a zároveň tak podporíte tvorcov.