Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MWC: Fitnes náramok s podporou GPS – HTC Grip

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Grip je prvým inteligentným náramkom spoločnosti HTC, ktorý je určený pre aktívnych športovcov a športových nadšencov. Náramok umožňuje nastaviť si osobné ciele pri tréningu alebo aktivite a ukazuje progres v ich vykonávaní. Je navrhnutý tak, aby zvládol akékoľvek režimy tréningu či športu.

Tvar inteligentného náramku HTC Grip je navrhnutý tak, aby sa nezachytával o oblečenie či nezvieral kožu pri cvičení. Aby sa prispôsobil ruke používateľa, je náramok k v troch veľkostiach. Náramok je odolný voči prachu a vode a mal by niečo vydržať aj pri nárazoch.

Zakrivený 1,8 palcový PMOLED displej je kvôli svojmu tvaru ľahko čitateľný. Zobrazuje informácie o ubehnutom čase, prekonanej vzdialenosti, rýchlosti a spálených kalóriách. Taktiež dokáže sledovať spánok a poskytne užitočné informácie o jeho kvalite.

Integrované GPS presne zaznamená prejdenú trasu. Pri jeho aktivovaní vydrží náramok v chode až 5 hodín. Pohotovostný režim batérie je pritom približne 2,5 dňa. Prostredníctvom Bluetooth sa môže náramok pripojiť k rôznym externým monitorovacím zariadeniam, akými sú napríklad merače srdcového tepu.

HTC Grip

Po prepojení s mobilnými zariadeniami zobrazí náramok Grip upozornenie o prichádzajúcom hovore alebo správe bez toho, aby používateľ prerušil svoju činnosť. Môže upozorniť aj vibráciou. Pomocou náramku Grip sa dá aj na diaľku ovládať hudobný playlist v mobilnom zariadení. Podporované sú mobilné zariadenia s operačným systémom Android alebo iOS.

Okrem toho sa HTC Grip môže synchronizovať so sieťou UA Record od spoločnosti Under Armour. Používateľ bude mať tak prístup k analýzam, ktoré zobrazia jeho tréning aj v rámci komunity sociálnej siete. Môže si svoj výkon porovnať s inými športovcami alebo si nechať poradiť od nutričných expertov.

HTC Grip bude najprv k dispozícii v Severnej Amerike od jari tohto roku.

HTC Grip